Hvitløksstekte scampi med tomatvinagrette

Scampi

En lett og fin fingerrett nå når, forhåpentligvis, solen og varmen kommer. Rieslingen som er anbefalt til her er en skikkelig godbit.

500g scampi
2 dl olivenolje
6 fedd hvitløk
1 fersk chili
salt og pepper
2 ss limesaft
1 salathode
koriander
1 ts cayennepepper
noen klyper salt

Det beste er om du får tak i rå scampi, men ferdig stekte kan funke også. Ta av skallet, men ikke kast det ennå. Lag et lite snitt i ryggen på scampien og ta ut tarmen. Kjør 1 dl olivenolje i en mikser sammen med 2 fedd hvitløk og chili, mariner scampien i blandingen i ca. 30 min.

Ha oljen i en stekepanne, legg oppi rekeskallene når oljen er varm. Når skallene blir røde tar du stekepannen av platen. Hell på litt ekstra olivenolje og la stå i ca. 30min og trekke. Ta ut skallene og la oljen bli igjen. Ha 4 stk finhakkede hvitløk og cayennepepper på pannen og skru opp varmen. Ha i scampien når hvitløken begynner å gulne (pass på at den ikke blir svidd). Stekes i ca 1-2 min på hver side. Press noen dråper limesaft over, salte og pepre etter smak.

tomatvinagrette
1 boks hakkede tomater
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
3 ss hakkede sjarlottløk
3 ss hvitvinseddik
2 ts sukker
2 dl olivenolje, extra vergine
salt og pepper

Fres hakket løk og hvitløk i litt olivenolje og tilsett hakkede tomater. Kok det ned til det halve. Tilsett sukker, hvitvinseddik og kok opp. Avkjøl tomatpureen og bland inn olivenolje til slutt. Sausen kan serveres varm eller kald. Den skiller seg litt, men det er slik den skal være.

Busch Marienburg GG Rotenpfad 2007

Busch Riesling Marienburg G.G. Rothenpfad 2007 er en perfekt vin til denne friske og lett krydrede tapasretten. Det er ikke ofte en får en godt moden Riesling av denne kvaliteten og som i tillegg er satt ned fra 300.- kr til 262.- kr! Du kan forvente en aromatisk og flott balansert vin med gode smaker av nektarin, fersken og mango med en fin syrlighet og lang ettersmak. Dekanter helst vinen en times tid på karaffel, og server den temperert til 9° C.