Sjokoladekake med appelsin

sjokoladekake

En god og saftig sjokoladekake med appelsinsmak. Det funker alltid i min bok! Med anbefalt dessertvin til er det en verdig avslutning til etthvert måltid.

50g smør
2 egg
150g sukker
150g hvetemel
1-2 appelsiner
2ss bakekakao
2ts bakepulver

fyll
150g smør
200g melis
2ts vaniljesukker
2ss bakekakao
6cl espresso
2 ss sherry

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smøret, revet skall av 1 appelsin og 1dl presset appelsinsaft. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og bland det i røren. Når røren er jevn og fin kan den helles over i en smurt ringform, 20cm i diameter. Stek kaken i midten av ovnen i 25-30 minutter på 175grader. Ta den ut og la den kjøle seg ned.

Til fyll smeltes smøret og mens du rører bland inn melis, vaniljesukker, og kakao. Hell i espressoen og eventuelt sherry.
Del kaken i to, hell over halvparten av fyllet i midten og resten oppå til slutt. Pynt eventuelt med friske bær eller revet, bitter, sjokolade.

Monsanto lbl

Monsanto Vinsanto 1995! Denne fantastiske, 20 år gamle, dessertvinen finnes merkelig nok fremdeles til salgs på Vinmonopolet! Ikke bare passer den ypperlig til denne kaken, men den er også topp til mange andre søte desserter, eller kan også fint drikkes bare med en biscotti til. Les mer om vinen her.