Mascarponeterte

Mascarponeterte

Denne friske og deilige terten fikk jeg første gang servert da jeg filmet en serie matprogrammer for TV2 på Vianvang med Arne Brimi og konditor Lars Lian i 2007. Terten har blitt laget mange ganger siden den gang og deles herved med dere. Oppskriften til terten er det Lars Lian som har stått for, vinvalget er undertegnedes. Resultatet er en supergod kombinasjon:)

kakebunn
200g usaltet smør
300g hvetemel
100g melis
1 egg
1 lime

Elt smør, mel og melis sammen i en bolle til en jevn blanding. Elt så inn egget. Rasp skallet på en lime og elt inn i deigen. Sett den kald i 30min. Ta deigen ut på benken, kjevle til en jevn, rund form som passer til den ildfaste terteformen. Legg deigen i formen og skjær av overflødig deig. Klipp til bakepapir og legg det over formen, hell tørkede erter i formen. (skal hjelpe deigen å holde seg på plass under steking). Sett paien i ovnen på 180g midt i ovnen i ca 10 min. ta den ut, fjern ertene og stek videre i 5 min.

Mascarponekrem_ws

mascarponekrem
500g mascarpone
1dl fløte
100g sukker

Pisk alt sammen til en luftig krem og fordel jevnt over tertedeigen.

bærsaus
150g jordbærsyltetøy
100g sukker
saft av en lime

Kok forsiktig sammen til en tykk masse. Skyll jordbær og bringebær i kaldt vann, del jordbærene i to og dekk kremen med bærene. Til slutt heller du jordbærmassen over. Voila!

Tariquet 2010_
Nyt gjerne denne mascarponeterten til Ch. du Tariquet Les Dernières Grives 2011. Dette er en supergod dessertvin med friske og sødmefulle smaker av fersken, aprikos og honning. Samtidig har den en frisk og ekstremt behagelig syrestruktur og smaker av karamell som jeg ble sittende og smatte lenge og vel på. En flott match til kaken! Vinen serveres avkjølt til 10-12º C.