Monsanto Vinsanto 1995

Monsanto lbl

Denne dessertvinen er nesten en dessert i seg selv. Den er ganske enkelt enestående av sitt slag. Maemo serverer for eksempel en liter av disse edle dråpene hver kveld til deres dessert, «Smøris».

Castello di Monsantos er en av de mest klassiske og kjente eiendommene i hele Chiantiområdet. Gårdens moderne historie begynte i 1962 da Fabrizio Bianchi fikk Castello di Monsanto i bryllupsgave fra sin far og startet med å rydde det som skulle bli Chiantis første Cru, vinmarken Il Poggio.

Castello Monsanto
foto: Castello de Monsanto

Castello di Monsanto ledes i dag av Fabrizios datter Laura Bianchi. Eiendommen består av 206 hektar med land, hvorpå halvparten er skog og 15 hektar beplantet med oliventrær. Vinmarkene er på 72 hektar og ligger på en høyde mellom 250 og 310 meter over havet. Markene er beplantet med Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Trebbiano og Malvasia. Alle druene håndplukkes. Vinene fra Monsanto har en utrolig god lagringsevne og vinene er av de aller beste fra Chianti.

Monsanto holder tilbake 10% av hver årgang av Chianti Classico Riserva “Il Poggio”, hvilket vil si at de har en rekke eldre årganger helt tilbake til midten av 60 tallet for kommersielt salg.

Vin Santo er laget i en klassisk stil med ca 110 gr restsukker. Druene tørkes på matter til mars og etter pressing modnes vinen i 12 år på 50 og 110 liters, forseglede, eikefat. Til slutt er det kun 1/3 igjen av vinen, resten har fordampet gjennom treverket over tid!

Monsanto Vinsanto har en nydelig smak av karamell, nøtter, røk, blodappelsin og vanilje med en flott varm sødme, fantastisk balanse og lengde. En enestående dessertvin som desverre for øyeblikket er utsolgt etter mye oppmerksomhet i det siste, men det meldes fra importøren, Vininor, at den igjen er å bestille på BU om ikke så lenge.

Passer til sjokoladekake, eplekake, multekrem, Maemo’s smøris eller dypp en biscotti i Monsantoen og nyt!Vin Santo 1995

Drue: 50% Trebbiano, 50% Malvasia

om Vin Santo

DN.no

Castello di Monsanto

Vinmonopolet 395.-kr (v#9770802)

Alle Monsantos viner på Vinmonopolet.