Grillet indrefilet av svin med plommekompott

grillet indrefilet_

Dagens enkle, men dog så gode rett, er hentet fra siste utgave av Maison Mat & Vin. Det var lørdag og jeg trengte noe passende mat til nabofestens 17. mai bord. Det tok ikke lang tid å bestemme seg for å lage retten, og som tenkt ble det en flott rett med en innertier av en øl til.

til 4 personer

900 g indrefilet av svin
2 pakker tørrsaltet bacon
4 fedd hvitløk
pepper og salt

La svinefileten ligge i romtemperatur i ca en time. Renskjær den og krydre med pepper, salt og knust hvitløk, og surr den tett med bacon. Bruk bomullshyssing til å surre steken med slik at baconet sitter fast på fileten. Her gjorde jeg en liten endring i oppskriften for å la kjøttet marinere seg litt ekstra godt. Det ble ganske enkelt pakket inn i aluminiumsfolie og lagt i kjøleskap til neste dag. Gjør det samme med plommekompotten. Lag den dagen før og varm opp før servering.

Dag 2 lot jeg fileten ligge 2 timer i romtemperatur før jeg tok den med ut på grillen og grillet den godt på alle sider. Når baconet hadde tatt ordentlig farge, løftet jeg den opp på «hvileristen» over og lukket lokket på grillen. Ca. en time senere hadde den en kjernetemperatur på 64° C. Ut med termometeret og over i aluminiumsfolie med steken. La den gjerne ligge i 30-40 minutter før du skjærer den opp. Kjøttet var supermørt og med en fin røkt smak samtidig som baconet ga den et lite piff av saltsmak.

plommekompott
10 røde plommer
2 ss olivenolje
1 sjalottløk
2 dl brunt sukker
1/2 dl epplesidereddik
3 fedd hvitløk
2 dl vann
2 ts sennepsfrø
20 g ingefær
salt og pepper

Varm opp oljen, ha i løk, sukker, eddik, hvitløk, sennepsfrø, vann og ingefær. La koke i 10 minutter. Kutt plommene i båter og grill raskt øverst i ovnen. Kutt de gjerne i biter før du har de over i laken, og la alt koke til laken tykner. Smak til med salt og pepper. Jeg serverte denne retten til et tapas bord. Superenkelt. Supergodt.

Little Brother_1

Little Brother Northern Trappist er intet mindre enn et suverent godt og friskt øl med masser av gode konsentrerte smaker. Selve bryggeriet er en tomanns bedrift som de to australske brødrene, Cameron og Andrew Manson, står bak. Andrew lager etiketter og gjør grafisk design fra Autralia, mens Cameron produserer ølet fra Oslo. Det reklameres blant annet om at ølet er laget av friskt vann fra Maridalsvannet! Uansett, til maten og for seg selv var dette en vinner. Men skal du sikre deg en flaske eller to, som forøvrig koster like mye som en flaske god rød/hvit-vin, må du være kjapp. Den finnes kun på noen få utvalgte Vinmonopol. Er øllet verd prisen? Ja!

PS! La flasken stå i kjøleskapet i minst 2 timer før konsum, så bunnfallet får tid til å legge seg på bunn. Hell forsiktig over i ølglass. Serveres kaldt, 8-10° C.

Little Brother Brewery