Sjokolade- og karamellterte

Denne karamellterten er bare vilt god! Den kunne ha sett bedre ut på bilde, med ujevn deig (fant ikke kjevlen) og noe rennende fyll. Ingen unnskyldning, men det er sånn som skjer når en starter litt for sent med å lage den og herskapet venter. Fyllet hadde ikke satt seg, men smaken var det…

Les mer


Honningglasert laks

Kjøper du gode råvarer og legger det lille ekstra i det å lage mat, får du også det lille ekstra tilbake. Fersk laks fra Fiskeriet og wakame tang fra Asia Supermarked er hovedingrendiensene til denne retten. Synes du det ikke høres så godt ut med tang til fisken? Vær ikke redd for å prøve det,…

Les mer


Lammestek i erter

Jeg liker å prøve nye matsammensetninger, og når det gir et så godt resultat som her, er det moro. Det saftige lammekjøttet, den fyldige smørsausen og et friskt spark fra salsa verden, gav absolutt gjenklang i smaksløkene rundt bordet! Ikke tok det noe tid å tilberede maten heller, 1 time er godt…

Les mer


Oksehalegryte

Oksehale får du til en rimelig penge hos slakteren eller i frossen tilstand hos OBS for eksempel. Koker du kjøttet over lang tid får du et herlig måltid, som her. Fyr opp gryten en formiddag, dra på trening, les en bok eller finn en vin som kan gå til maten, mens kjøttet lager seg selv. Det er i…

Les mer


Pulled pork sandwich

Det finnes mange oppskrifter på Pulled Pork derute og jeg lurte en stund på om det var nødvendig med en til. Men jeg fant ikke den som passet meg best, så etter endel prøving og feiling, kom jeg frem til en kombinasjon som smaker supergodt. Fordelen med å ha brukt litt ekstra tid på denne er at…

Les mer


Brownie med karamell og mandler

Etter et bedre måltid med Kongekrabbe og Rigatoni, ble det lagt innpå noen store stykker av denne kaloribomben av en brownie til dessert! Det siste året har jeg blitt bitt av landeveisykling og frekventerer stadig vekk sykkelsider på nett hvor jeg fant denne oppskriften på brownien hos Sykkelerik.…

Les mer


Blåskjellsuppe

Det er ikke så langt ned til sjøen på landstedet hvor vi har en liten åpen plastjolle vi kan dra ut og fiske, eller i dette tilfelle, plukke blåskjell fra. Her om dagen dro jeg ut klokken åtte på kvelden og plukket et par kilo blåskjell, og hadde laget ferdig suppe til klokken halv ti! Suppen ble…

Les mer


Lag din egen energibar!

Lørdag er den store dagen for Styrkeprøven, Trondheim-Oslo. Siden jeg ble bitt av sykkeldillen i fjor sommer har det store målet vært dette løpet. Jeg er ikke akkurat en ungfole lenger og må kaste meg over utfordringene før kroppen ikke vil mer:) For å ha krefter til å holde ut distansen er det…

Les mer


Pasta Bolognese

Etter en lærerik og fin tur til Alsace med mye god mat og vin er det godt å komme tilbake til eget kjøkken og få prøvd nye oppskrifter. Denne fant jeg i bladet "Delicious" hvor de hadde hatt en konkurranse om den beste bolognesen. Rosie Ramsden vant og her kommer oppskriften med mitt eget vinvalg…

Les mer


Grillet indrefilet av svin

For en måneds tid siden marinerte jeg denne indrefileten og la det i frysen for å ha den til en passende grilldag. Og en bedre dag enn i forgårs (mandag) skal man vente lenge på. Etter en treningstur på racersykkelen til Moss og hjem (133km) på søndagen, var det helt greit med nok en fridag og god…

Les mer


Grillet Kveite på en seng av grønnsaker

Noen kveiterester ble frosset ned etter siste blogginlegg og tatt frem igjen i går. Restemiddag laget på frihånd ga et supert og sunt måltid, en mandags ettermiddag. Kjapt og greit (45 minutter) og med veldig gode smaker. Og sunt! Ikke å forakte det heller. til 2 personer 400 g kveitefilet 1 bunt…

Les mer


Kveitefilet i kremet spinat

Opprinnelig skulle det ha vært Slettvar til denne oppskriften, men flyndren var ikke å oppdrive nå sist lørdag, så da ble det noen fine Kveitefileer fra Flyvesfisken i stedet. Ikke et dårlig valg akkurat. Resultatet ble en smakfull og lett hoved- eller forrett. Som siderett hadde vi ganske enkelt…

Les mer