Pasta Bolognese

Pasta Bolognese_01

Etter en lærerik og fin tur til Alsace med mye god mat og vin er det godt å komme tilbake til eget kjøkken og få prøvd nye oppskrifter. Denne fant jeg i bladet «Delicious» hvor de hadde hatt en konkurranse om den beste bolognesen. Rosie Ramsden vant og her kommer oppskriften med mitt eget vinvalg til.

til 4 personer

350 g kjøttdeig (lam)
200 g kjøttdeig (okse)
100 g bacon (ikke røkt)
1,5 dl hvitvin
3 ss tomatpurè
1 løk
2 gulrøtter
1 stangselleri
3 hvitløksfedd
en klype muskat
2 laurbærblad
5,5 dl lettmelk
nykvernet pepper
parmesan
salt

Varm en stor panne over middels varme, og stek pancettaen til den blir sprø og fettet har svettet bort. Reduser varmen og ha i finkuttet løk, gulrot og selleri. Stek forsiktig i 15 minutter under omrøring. Ha i hvitløk og revet muskat, stek i ca ett minutt. Varm opp en stekepanne og stek kjøttdeigene til de er brune over det hele.

Hiv deigene over i gryten og ha i laurbærbladene, og skru opp varmen litt. Hell hvitvinen i, kok opp og la koke til nesten all væske er fordampet. Rør inn tomatpuréen. Reduser varmen og ha på lokk. La det putre forsiktig i en time og 30 minutter på lav varme. Rør i blandingen med jevne mellomrom.

Margbein
Kjøttet og margbeinet kom fra Grønland Halal kjøtt, Urtegaten 45. Rimelig og gode varer.

Varm opp ovnen til 200 ° C. Legg margbeinene i en ildfast form og stek i ovnen i 20 minutter. Grav ut benmargen med enden av en skje, ha i sausen sammen med melken. Varm forsiktig i to minutter, smak til med salt og pepper.

fersk pasta
400 g durumhvete (Semolato)
olivenolje
5 egg
salt

Ha durumhveten i en bolle, grav en fordypning i midten av melet og ha i ett egg om gangen i fordypningen. Visp inn egget med en gaffel. Når det er blandet godt inn er det bare å fortsette med ett og ett egg til alle er brukt. Bruk hendene til å kna deigen godt til en jevn og rund klump. Bruk gjerne litt mel på benken og hendene så deigen ikke sitter fast. Ha et stykke plastfolie rundt deigen til slutt og legg den i kjøleskapet en times tid.

Ta ut deigen igjen og kjevle passe, avlange, stykker av den før du valser de gjennom en pastamaskin. Først gjennom på det bredeste og tykkeste, før du kjører den en gang til et hakk tynnere før du kjører den gjennom tagliatelle deleren.

Kok opp 3 liter vann med ca 2 ss salt i. Det tar omtrent 10 minutter å koke pastaen. Når den er al dente helles det varme vannet av og pastaen skylles raskt i kaldt vann. Ha litt over olivenolje etter ønske og server straks sammen med kjøttdeigen.

Smak til med bordsalt, fersk-kvernet pepper og godt med parmesan.

Boffa Barbaresco 2010

Jeg liker mange av Carlo Boffa sine viner fordi han lager saftige, fruktige og elegante viner. Denne Barbarescoen er nå kommet i ny årgang og er hakket hvassere enn 2008 årgangen. Servert med en temperatur på 16º C, passet denne saftige. friske og pent balanserte vinen helt supert til den litt kraftige smaken fra kjøttdeigen og den hjemmelagde pastaen. Produsenten er fra Piemonte, vinen er laget på 100% Nebbiolo og vinen heter Boffa Barbaresco 2010.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: