Blåskjellsuppe

Blaaskjellsuppe

Det er ikke så langt ned til sjøen på landstedet hvor vi har en liten åpen plastjolle vi kan dra ut og fiske, eller i dette tilfelle, plukke blåskjell fra. Her om dagen dro jeg ut klokken åtte på kvelden og plukket et par kilo blåskjell, og hadde laget ferdig suppe til klokken halv ti! Suppen ble ekstremt god og blåskjellene var friske og fine. Skal du plukke blåskjell selv er det lurt å sjekke med «Blåskjellvarselet» først!

1 kg blåskjell
2 dl hvitvin
3 ss smør
4 sjalottløk
4 hvitløksfedd
2 ss hvetemel
2 dl kyllingkraft
8 dl blåskjellkraft
2-3 kvaster dill
3 dl fløte
salt og pepper

Rens og skrubb blåskjellene godt. Ha vin og blåskjell i en stor gryte, legg lokket på og skru på høy varme. Skjellene skal dampe i ca 4 minutter til de har åpnet seg. Når de er ferdige plukker du ut innmaten og legger den til side. Sil laken over i en panne.

Smelt smøret i en panne, finhakk sjalott- og hvitløk og fres i pannen sammen med smøret til løken er myk (ca 3 minutter). Rør i melet og ha blåskjellkraft, kyllingkraft og finkuttet dill. Rør godt og la småkoke i ca 10 minutter. Ha i fløte og smak til med salt og pepper, og la suppen småkoke i 15 minutter.

Legg til slutt blåskjellene i suppen og server.

Eruption 2011

I glasset hadde jeg Acham Magin Eruption Spätläse Riesling Trocken 2011 (210.- kr, bestillingsnr. 169101), en skikkelig godbit av en vin som jeg fant på spesialpolet Valkendorfsgaten i Bergen. En supergod, frisk og mineralsk vin som passet fylden og det salte i suppen perfekt. Det gikk rett og slett ikke an å stoppe og spise, eller drikke denne kombinasjonen før det hele var tomt. Jeg får bare lage denne suppen igjen, og kjøpe en flaske til, så snart som mulig!

PS! Valentinlyst i Trondheim har i øyeblikket 10 flasker av denne på hyllene, eller den kan bestilles direkte fra importøren, Hans A. Flaaten Vins Fins, flaatvin@online.no.