Pulled pork sandwich

Pulled Pork-A1

Det finnes mange oppskrifter på Pulled Pork derute og jeg lurte en stund på om det var nødvendig med en til. Men jeg fant ikke den som passet meg best, så etter endel prøving og feiling, kom jeg frem til en kombinasjon som smaker supergodt. Fordelen med å ha brukt litt ekstra tid på denne er at jeg har fått testet endel forskjellige viner til også. Dagens anbefalinger er bankers!

til 4 personer

800 g svinenakke

kryddermix
1 dl paprikapulver
2 ss brunt sukker
2 ss sennepsfrø
2 ss spisskummen
3 fedd hvitløk
2 ss chilipulver
2 ss nykvernet pepper
2 ss fennikelfrø
salt & pepper

Finkutt hvitløken, bland den og resten av ingrediensene sammen og gni svinenakken godt inn med kryddermiksen. Dekk til kjøttet og la det marinere i kjøleskapet natten over. Når du står opp neste morgen tar du kjøttet ut av kjøleskapet og lar det romtemperes en times tid. Legg steiken i en ildfast form og sett inn i ovnen på 120° C i 10 timer.

Kjøttet skal hvile i minst 40 minutter før du river det fra hverandre med to gafler. Kjøttet skal være supersaftig og lett å rive fra hverandre. Bland kjøttet sammen med bbq-sausen og hold varm.

PulledPorkZ

boller
7 dl hvetemel
1 pk fersk gjær
1 ss sukker
3,5 dl melk
1 ts salt
2 ss olje

Rør sammen mel, salt og sukker i en bolle. Lunk melken i en liten gryte til 37° C, smuldre gjæren i melken og rør rundt til den er oppløst. Start kjøkkenmaskinen og ha i olje og melk i melet litt om gangen til du får en jevn og fin deig. Dekk bollen med plastfolie og et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving et lunt og varmt sted i en times tid.
Når deigen har hevet seg ruller du ut boller i passe størrelser og lar de etterhevet en stund før du pensler de med et vispet egg. Sett de i ovnen på 200° C i ca. 14 minutter.

Coleslaw-2

coleslaw
1/2 stk hodekål
2 stk gulrot
1 dl majones
1/2 dl crème fraîche
2 ss sitronsaft
2 ss sylteagurk
2 ss sukker
1 ts salt

Rasp gulroten og kutt kålen i tynne, lange, strimler. Skyll de godt i kaldt vann og bruk en salatslynge for å få bort vannet. Bland sammen majones, crème fraiche, finkuttet sylteagurk, litt sylteagurklake, sitronsaft og sukker. Bland inn grønnsakene og smak salaten til med mer salt om nødvendig. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

barbequesaus
1 dl sjy fra kjøttet
1 dl cetchup
1 dl HP saus
1 ss worchestersaus
2 ss akasiehonning
2 fedd hvitløk
1 ts timian
1/2 chili

Finkutt chilien, bland alle ingrediensene og rør sammen med sjy fra kjøttet som står og koser seg i ovnen. Når kjøttet er revet opp blander du marinaden sammen med kjøttet.

HellstromBVR202012

Siden jeg nå har laget denne retten noen ganger for å finne den riktige kombinasjonen, har jeg også fått testet endel viner til den. Hellstrøm Bon Vin Rouge 2012 er en veldig god vin i seg selv, men sammen med det saftige kjøttet ble den, og retten, løftet til en ekstra god smaksopplevelse. 2012 har vist seg å være en veldig god årgang for denne, med mer fylde og kraft enn de foregående årgangene, men samtidig er den frisk og balansert. En vinner til denne retten. Server vinen med en temperatur på 16° C.

Jeg prøvde også Armador Carmenere 2012 fra Odfjell Vineyards (Chile), som også var et godt valg. En noe mørkere og kraftige vin, men også med en fin og balansert syrestruktur.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: