Lag din egen energibar!

Energibars_
Lørdag er den store dagen for Styrkeprøven, Trondheim-Oslo. Siden jeg ble bitt av sykkeldillen i fjor sommer har det store målet vært dette løpet. Jeg er ikke akkurat en ungfole lenger og må kaste meg over utfordringene før kroppen ikke vil mer:) For å ha krefter til å holde ut distansen er det viktig med hva en propper i seg av mat underveis. Disse hjemmelagde energibarene satser jeg på skal gjøre nytten!

2 dl havregryn
40 g tranebær
50 g rosiner
100 g allbran
50 g hasselnøttkjerner
50 gram mørk sjokolade
2 spiseskjeer sirup
1 dl brunt sukker
150 gram smør
1 egg

Hakk opp tranebær, rosiner, hasselnøtter og sjokolade. Bland sammen med havregryn, allbran og brunt sukker i en stor skål. Hell over smeltet smør, sirup og et vispet egg. Bland alt godt sammen. Ha bakepapir i en kakeform, hell blandingen over og trykk den jevnt ned med en slikkepott til en passende tykkelse. Stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter på nederste rist.

Skjær de opp i passende størrelser med en pizzakutter (de er lettere å skjære opp mens de er varme og myke enn senere, når de har kjølt ned og blitt stive). La avkjøle i cirka én time. Pakk de inn, en og en, i folie og ta de med på tur.

Jorn-CyclopathsOsl
Fra Enebakk rundt løpet i år
foto © Ola Morken