Sjokosjokk

Sjokosjokk-1

Sjokoladekake uten sukker? Joda, og supergod er den også! Her får du en dessertoppskrift du ikke må la stå uprøvd! Med vinvalget til ble det en perfekt match.

sjokoladekake
240 g smør
360 g sjokolade (70% kakao)
5 store egg
bringebær

Fyll et ildfast fat halvfullt med vann og sett inn i ovnen på 160° C.

Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad mens du rører forsiktig. Smelt forsiktig smøret og kjør det med en miksmaster på middels hastighet. Når smøret er blitt hvitt og kremaktig, er det ferdig. Visp eggene til eggedosis. Bland den smeltede sjokoladen i eggedosisen og bland så inn det piskede smøret. Hell massen over i en brødform med bakepapir i, og sett den i vannbadet. Stek kaken midt i ovnen i 50min. Hvis kaken ikke disser når du tar på toppen, er den ferdig. Avkjøl kaken og la den stå i minst 4 timer før servering.

vaniljeis
4 dl helmelk
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
5 eggeplommer
150 g sukker

Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha de med vaniljestangen, melk og fløte i en kjele. Kok opp under omrøring og trekk kjelen fra varmen når det begynner å koke. Mens blandingen avkjøles, visper du sammen eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Plukk ut vaniljestangen og hell melkeblandingen forsiktig i eggedosisen mens du hele tiden visper. Hell blandingen tilbake i kjelen.

Rør over svak varme til eggekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den. Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til eggekremen er avkjølt. Hell blandingen over i en bolle og sett den i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/visp. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.

Server kaken med vaniljeisen og varme, rørte bringebær.

Ress Nussbrunnen 2001

Balthasar Ress Hattenheimer Nüssbrunnen Riesling Spätlese 2009 er en flott sødmefull vin som samtidig er frisk og er utrolig elegant og lett i stilen. På duft og smak har den en søt og frisk duft av mango og moden melon, som går veldig fint til blandingen av is, varme bær og den mektige sjokoladekaken. Frisk og rik dessert og vin som spiller på lag!