Avondale Anima Chenin Blanc 2020

Jeg digger Chenin Blanc, og hver gang jeg kommer over en fin vin laget på denne druen blir jeg salig fornøyd. Jeg møtte Johnathan Grieve på en smakingen nå sist helg og gikk både en og to runder innom for å smake spesielt på Anima Chenin Blanc! - - - Avondale Estate ble til allerede i 1693 og er altså over 300 år gammel! Det har vært dyrket druer her helt fra starten men det er ikke siden John…

Les mer


Blåskjellsuppe med safran og søtpotet

Inspirert av to av spoon.no sine oppskrifter kombinerte jeg de like godt til èn rett. Det viste seg å bli en svært så god lørdagsmiddag. Tallerknene ble slikket rene, ikke en smule var igjen. Når vi i tillegg fikk en sjelden og god, moden, Riesling til ble det en fullkommen smaksopplevelse. -  -…

Les mer


Schäfer-Fröhlich Bockenauer Schiefergestein Riesling 2014

Schäfer Fröhlich har egentlig alltid vær der på radaren min, har smakt en del av vinene med jevne mellomrom men aldri helt omfavnet de, før nå. Det ble overraskende nok heller ikke en av toppvinene hans, som Felseneck 2018, men denne pent modnede Rieslingen som tok meg med storm! -  -  - Det har…

Les mer


Julia Bertram Ahrweiler Spätburgunder 2017

Julias Handwerk Spätburgunder har fått mye kred i det siste og den er saftig og god den men hun lager en hel rekke med Spätburgundere (Pinot Noir) som alle er en noen hakk bedre. En av de er hennes Ahrweiler 2017 som smakt over flere dager viser seg som en ganske frisk og fin vin. - - - Hva er det…

Les mer


Giacometto Autocton Erbaluce DOCG 2016

Ukjent drue? Ikke la deg skremme men heller smak og la deg forføre! Legg merke til at denne vinen ikke er den ordinære Erbalucen som finnes på Vinmonopolet fra før. Dette er Autocton, en spesiell vin som kun kommer i gode årganger og fra de beste/eldste vinmarkene. -  -  - I kjelleren på huset…

Les mer


Et lite jubileum

Med denne posten runder jeg 1000 innlegg på MatogVinnett ! En milepæl som startet for ca 13 år siden. Uten for mye kjennskap til vin eller sammensetting av mat og vin, vokste interessen frem under og etter å ha filmet matprogrammer med Tina Nordstrøm, Claus Meyer, Andreas Viestad, Arne Brimi og…

Les mer


Petra Unger Rosè 2019

Det er tid for Rosèvin og nå på Vinmonopolets slipp på fredag (8/5) kommer det en rekke gode viner av sorten. Pomponette, Nervi Rosato, Heidi Schrôcks Biscaya, for å nevne noen og for første gang i Norge, Petra Ungers Rose for å nevne en spesielt. Ved siden av å ha en av de fineste og mest…

Les mer


Lange Three Hills Cuvée 2017

Denne godbiten fra Oregon i USA ble tilgjengelig på Vinmonopolet nå i mars og er absolutt verd å få med seg. Dette er rett og slett en gladmelding om en kvalitets-Chardonnay som til 251.- kr er en godkjent pris, kvaliteten tatt i betraktning. -  -  - Det at Don og Wendy Lange kom fra en bakgrunn…

Les mer


Briziarelli Sagrantino Montefalco 2015

Sagrantino dyrkes i hovedsak i Montefalco i vindistriktet Umbria og er den mest tanninrike rødvinsdruen i verden! Det er ikke mange som klarer å lage drikkevennlige viner av den men Scacciadiavoli, Perticaia og Briziarelli er noen av de som får det til med bravour. Drikk den helst til matfølge og…

Les mer


Ramey Fort Ross Seaview Chardonnay 2016

Ramey lager noen flotte Chardonnay-viner. Så gode at jeg noen ganger graver ekstra dypt i lommeboken for å kunne nyte en av de og strekker gjerne den gode opplevelsen ved å ta et par glass over flere dager for å nyte den ekstra lenge. -  -  - David Ramey ble forelsket i vin på syttitallet og…

Les mer


Nudlesuppe med ingefær

Yngstegutten, Ludvig, kom hjem fra skole i USA nylig og har lagt om matvanene og er blitt vegetarianer. Bra for han og nå bra for oss. Nye retter prøves ut fortløpende og dagens suppe er et resultat som jeg/vi ble bra fornøyd med. Gode og forfriskende smaker! Jeg ble også godt fornøyd med…

Les mer


To fornemme, søte viner

En dessert kan godt nytes uten drikke til, men en god vin som møter sødmen i desserten men som også tilfører noe ekstra gjennom syren, kan løfte totalinntrykket en ekstra dimensjon. Her har jeg plukket frem et par godsaker med litt forskjellig sødme som garantert vil komme til å glede flere enn…

Les mer


Sayadieh Samak, libanesisk fisk og ris

Kokken, Henrik Henriksen, har komponert mange fine retter som ikke er for vanskelige å lage. Denne oppskriften fant jeg i A-magasinet (#12) i Aftenposten og ble inspirert til å lage den selv. Resultatet ble en annerledes men særdeles velsmakende rett. -  -  - til 4 personer 600 g torskefilet 3 dl…

Les mer