Short ribs/oksebryst

Veldig enkelt å tilberede, supermørt kjøtt, og sausen.... det må være en av de beste jeg noen gang har laget! Av og til behøver ikke måltidet bestå av for mye ingredienser og denne gangen var det helt perfekt! Valg av vin til maten viste seg også å være av det bedre slaget:) -  -  - til 4 personer 1,2 kg short ribs/oksebryst 2 stilker stangselleri 2 store gullerøtter 1 stor løk 2 sjalottløk 5…

Les mer


Helstekt entrecòte

Jeg har laget entrecòte mange ganger før men aldri med dette tilbehøret og sausen til. Det skal ikke bli siste gang for dette var svært godt! Restene dagen etter smakte om mulig ennå bedre. - - - Til 4 personer 1 kg entrecote 6 ss rapsolje 6 ss usaltet smør 6 kvaster timian 6 kvaster rosmarin 4…

Les mer


Tinnacher Morillon Beerenauslese 2009

Det er ikke lenge siden jeg kom over vinene til Katharina Tinnacher, men de satte straks spor i smaksløkene mine. Denne flotte, modne Beerenauslesen spesielt. -  -  - Lackner Tinnacher har vært i familiens eie helt siden 1770, men i dag er det Katharina Tinnacher som driver gården videre etter…

Les mer


Russell Joyce Gamay Noir 2021

Russel Joyce sine viner har fått et godt fotfeste her i Norge og det med rette. Vinene hans er av det bedre slaget både under "Joyce" etiketten men nå også under "Russel Joyce". -  -  - Russel Joyce vokste opp på en liten gård med 2 hektar vinmarker som faren hadde plantet og hvor de laget en…

Les mer


Chanin Los Alamos Chardonnay 2020

Det er umulig å bli lei av Gavin sine viner! Los Alamos Chardonnay i særdeleshet! Den er bare en munnhulefest fra start til slutt:) -  -  - Gavin Chanin er født og oppvokst i Los Angeles og startet vinkarrieren allerede i en alder av 18 år. Mens han studerte ved UCLA for kunst og fotografering…

Les mer


Clendenen Bricco Buon Natale Nebbiolo 2017

Noe overraskende og i alle fall utypisk å finne en Nebbiolo utenfor Piemonte, og ikke mindre overraskende at den faktisk er svært god og mer tilgjengelig enn mange andre av sorten fra Italiens land. Jim Clendenen var virkelig inne på noe stort med sine viner, en foregangs-personlighet som…

Les mer


Cote de beauf (Entrecote)

En god middag trenger ikke bestå av for mye dilldall så lenge du har gode råvarer og tilbereder de på best mulig måte, da kan det uansett blir et måltid du sent vil glemme, spesielt med det anbefalte vinfølge! -  -  - til 4 personer 800 g entrecote med ben 40 g bladpersille 3 ss frisk oregano 3 ss…

Les mer


Erste Lagen & Single Vineyard Summit 2022

ÖTW - single vineyard summit smaking. foto © Jørn G. Broll Forrige uke var jeg igjen på plass i Østerrike på Schloss Grafenegg, en times kjøretur vest for Wien, for å smake 250 viner fra Østerrikes Erste Lagen (Cran Cru) viner sammen med 300 journalister, sommelierer og innkjøpere. -  -  - I år…

Les mer


Scarzello Barbera 2019/Langhe Nebbiolo 2020

Når vi nå nærmer oss høsten vender smaksløkene mine seg naturlig mot Barbera. Både Barberaen og Langhe Nebbioloen fra Scarzello er spesielt gode, klare og saftige i disse årgangene. _   _   _ Azienda Scarzello har vært i familien siden 1930 og produserte i hovedsak vin på bulk. Det var ikke før på…

Les mer


Aldo Conterno Barbera Conca Tre Pile 2018

Aldo Conterno er kanskje mest kjent for sine fantastiske Barolo viner som Gran Bussia, Romirasco, Bussia Colonello og Cicala, men "Conca Tre Pile" er kanskje den som er den hyppigste gjengangeren her i huset. -  -  - Poderi Aldo Conterno ble etablert i 1969 i Monforte D`Alba i hjertet av Barolo av…

Les mer


Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2020

Jeg kom over denne fine Chablisen på Vinmonopolet nylig. Et godt funn av en vin som har det lille ekstra, god frukt, friskhet og en spesielt god konsentrasjon. -  -  - Maison Desvignes Ainé & Fils ligger i den lille landsbyen Ligny-le-Châtel i Chablis på nordspissen av Burgund. I 2019 ble…

Les mer


Grillet kylling med kokosris og lime-saus

Super saftige lime-marinerte kyllinglår med limesaus og kokosris er en enkel men svært god rett akkompagnert av en nyoppdaget riesling som gikk som hånd i hanske med kokossmaken i retten. -  -  - til 2 personer 2 store kyllinglår 3 små hvite løk 1/2 sitron 1 dl rødvinseddik 5 store hvitløksfedd…

Les mer


Nittardi La Doghessa 2019 & Nectar Dei 2018

Det er en stund siden jeg har smakt vinene til Nittardi så det var på høy tid å få smakt de igjen. La Doghessa og Nectar Dei er to viner fra to forskjellige områder, Maremma og Castellina, med litt forskjellige uttrykk, men begge verd å få med seg! -  -  - Det var Peter Femferd og hans italienske…

Les mer