Land of Saints Chardonnay 2019

Tatt i betraktning at Angela Osborne laget sin første årgang av denne vinen for bare 5 år siden (2016) er det spesielt imponerende hva hun har fått til på så kort tid. Allerede fra første årgang ble den lagt spesielt merke til, 2017 likeså, i 2018 ble den ikke laget og nå har vi altså denne 2019 årgangen som bare er strålende!! -  -  - Land of Saints er et felles vinprosjekt mellom Angela og…

Les mer


Fletcher Barbaresco Starderi 2017

Jeg vender stadig tilbake til Piemonte og Italias viner, ikke så rart siden jeg stadig finner nye interessante vinmakere som lager eksepsjonelt gode viner. Denne uken kom jeg over David Fletcher, en australier som har slått seg ned i Barbaresco. Han lager ikke mange viner og de er ikke billige,…

Les mer


Giulia Negri Langhe Nebbiolo Pian delle Mole

La Morra er en perle av et sted i Piemonte som jeg har hatt den glede av å besøke flere ganger. Her holder det til mange kjente vinmakere som Roberto Voerzio, Elio Altare, Renato Ratti, Aurelio Settimo, Trediberri, med flere. Men i dag vil jeg trekke frem en av de flotte vinene fra den kanskje…

Les mer


Hvordan kombinere mat og vin

Den største gleden med mat og vin er når begge jobber sammen i perfekt harmoni, da kan kombinasjonen gi uante kulinariske høyder! Det er ikke alltid så lett å finne den ene vinen som definitivt vil gi deg den helt store mat og vinkombinasjonen men med litt prøving og feiling samt noen gode råd på…

Les mer


Chateau Musar Aana 2017

Chateau Musar leverer igjen en strålende vin. På tross av, eller kanskje på grunn av, en reduksjon på drueutbytte i 2017 og en justering på drueblenden med en økt andel Cinsault og minsket andel Cabernet viser denne vinen strålende tendenser med intense, friske og dype smaker som setter spor i…

Les mer


Gode vinopplevelser i 2020

Godt Nyttår til dere alle med håp om et 2021 uten Covid19 og mange gode mat og vinopplevelser. Med tilbakeblikk til 2020 har det vært flere gode vinopplevelser, på langt nær er alle tatt med her men her er et utvalg av noen av noen som jeg spesielt vil trekke frem. - - - Closel Savennières Les…

Les mer


Stephane Ogier Le Temps Est Venu 2018

Le Temps Est Venu er en av Ogier sine enklere viner, men la deg ikke lure, hans kjennetegn på kvalitet er å finne i alle hans viner. Ofte brukes det druer fra bedre marker i blenden til sine enklere viner for å heve kvaliteten. Ogier mener at fordi estate vinene ofte er kundenes introduksjon til…

Les mer


3 gode Champagne til Jul og nyttår

Det er tid for Champagne men ikke alltid like lett å vite hvilke en skal legge i kurven. Her får du servert et knippe spesielt gode av sorten til en god pris som i tillegg drikker svært godt nå, men som også tåler å lagres noen år. Kvalitet koster men her får du kvalitet til en god pris! -  -  -…

Les mer


Giovanni Rosso Langhe Nebbiolo 2018

Jeg har lenge fulgt Giovannis viner, kanskje spesielt hans Barolo Ceretta som er helt strålende, omtrent i hver årgang. Flere av hans viner har vært frekventert og nå spesielt hans Langhe Nebbiolo. Både 2017 og 2018 årgangen. - - - Giovanni Rosso ble grunnlagt i 1930 av Tommaso Canale og hans kone…

Les mer


Claudia’s Quevedo 2018

Portugal og spesielt Douro-dalen er mest kjent for sine portviner, men her får du en spesielt god hvitvin fra området også. -  -  - Quevedo begynte å lage portvin allerede i 1889 i Valongo dos Azeites, men på den tiden og helt frem til 1986 var det forbudt for produsenter basert i Douro til å…

Les mer


Coursodon Saint-Joseph Silice 2018

I løpet av de to siste årene har jeg blitt mer oppmerksom på Coursodon sine viner, og nylig hadde jeg en smaking med et knippe viner fra nord Rhone hvor dagens vin havnet blant de to beste, selv om det var den billigste av de 6 vinene som ble smakt! Her får du mye vin for pengene med andre ord!…

Les mer


Thymiopoulos Xinomavro Young Vines 2019

Vi skal til Hellas og til en rimelig (195.-) men også en svært god vin for pengene. Etter å ha smakt den blindt tok jeg tok den først for å være fra Pinot eller Nebbiolo-land og ble overrasket da det viste seg å være Xinomavro druen og en vin fra Hellas. I ettertid ser jeg at flere har tenkt i…

Les mer


Bruno Murciano Cambio de Tercio 2019

Denne herlige og rimelige hverdagsvinen laget på den sjeldne druen Bobal fra Murciano i Spania er en ny favoritt. En farlig innbydende vin som gjør det vanskelig å ikke like, for ikke å si stoppe å drikke. -  -  - Bruno Murciano fullførte I 2001 sommelier utdannelsen og reiste til Frankrike og…

Les mer