Savage Syrah 2020

Det er noen år siden jeg møtte Duncan på Territoriet sammen med et knippe vinmakere fra SørAfrika. Møtet var kort men både personen og vinene hans ga et svært godt inntrykk. Nå noen år senere har hans viner ofte vært å finne på mitt bord og i min vinkjeller.

–  –  –

Duncan Savage sin satsning startet i 2016 etter 14 år hos Cape Point Vineyards og har på få år oppnådd kultstatus med sine egne viner. Gården ligger i Salt River midt i hjertet av Cape Town. Vinmarkene er leid og druene kommer fra området rundt Western Cape hvor jordsmonnet i hovedsak er av granitt.

Produksjonskjelleren til Duncan i Salt River har vokst noe siden sist og de er fortsatt godt forankret i hjertet av Cape Town. Det jobbes kontinuerlig med gjenplanting av døde vinstokker, bærekraftig jordbruk og oppmerksomhet på detaljer generelt. Det siste nye er et spennende prosjekt med nyplanting av 1 hektar med Syrah i Stellenbosch, i ett av de bratteste terrengene med lite sol i Western Cape. Selv om det er et utfordrende prosjekt har denne marken potensial til å kunne produsere noen av Sør Afrikas mest spennende viner.

Duncan Savage. foto © produsenten

vinifikasjon
100% Syrah druer organisk dyrkede Syrah druer fra Stellenbosch vinmarker plantet på nedbrutt granittjord . Druene håndplukkes og gjærer naturlig med 50% hele drueklaser med skallkontakt i 3 uker og overføres så til gamle 500 liters fat i 12 måneder. Etter dette modner vinen i 10 måneder på 3200 liter store foudre. Vinen tappes ufiltrert med lave svovelverdier.

smaksnotater
Savage Syrah er en saftig vin med smaker av menthol, bjørnebær og oliven. Det er en svært ung vin ennå med friske, florale, slanke,  smaker med fine tanniner og en lett bitter utgang. For meg var dette veldig fin matvin som gikk spesielt godt til pizza men kan også passe til kyllingpai. Servér vinen temperert til 12℃. Den drikker fint til mat nå men den kan ha godt av å ligge 2-10 år for å modne smakene noe mer.

Savage Syrah 2020

Savage Wines