Kyllingklubber med asiatisk barbecuesause

kyllingklubber-2

Det var noe ekstra godt med smakene når kyllingklubbene ble stekt på denne måten. Chilioljen ga litt ekstra varme uten at det ble for mye og søtpotetene var perfekt saltet og stekt. Når en i tillegg får viner som passer til blir det et tipp topp måltid, enten som hovedrett eller tapas.

til 4 personer

3 store søtpoteter
rapsolje
salt & pepper

Forvarm ovnen til 200° C. Kutt søtpotetene i skiver og skyll i kaldt vann i 10 minutter, legg over på et stekebrett sprinkle med litt olje og strø et par klyper salt over. Søtpoteten trenger litt ekstra tid, så sett den i ovnen før du begynner på kyllingen. La de stå i ovnen til kyllingklubbene er ferdige og avslutt med 5-10 minutter øverst i ovnen på grill.

700 g kyllingklubber
1 dl rapsolje
1 ss kinesisk 5 krydder

Tørk av kyllingklubbene med kjøkkenpapir. Bland oljen og krydderet sammen i en bolle, pensle kyllingklubbene med blandingen, legg de på et stekebrett og stek i ovnen i 35 minutter. Snu klubbene et par ganger underveis.

1,5 dl hoisinsaus
1 dl kyllingkraft
1 ss chili olje
0,5 dl riseddik
1 ss sesamolje
2 fedd hvitløk
2 ss fersk ingefær

Mens kyllingen står i ovnen blander du hoisinsaus, chili saus, riseddik, kyllingkraft, ingefær, hvitløk og sesamolje i en blender og kjører til en jevn blanding. Hell den over i en liten kasserolle og kok til den tykner, 15-20 minutter.

Når kyllingen er ferdig i ovnen tar du de ut og lar de kjølne litt. Glacer klubbene med sausen og sett de inn igjen, øverst i ovnen på grill i ca 10 minutter. Ha litt rapsolje, salt og pepper over baby-asparges og noen tomater og sett de inn i ovnen samtidig med kyllingen. Etter 10 minutter tar du alt ut og lar det kjølne litt. Dypp klubbene i sesamfrø og servèr.

campo-wittman-2

Her funker både den mørke og litt fyldige rødvinen fra Campo Ardosa og den fruktige Rieslingen fra Wittman fint til denne lett krydrede retten. Selv om Wittmann Westhofen Kirchspiel Riesling trocken GG 2014 er en tørr hvitvin har den en fruktighet og saftighet som takler krydderet i maten på en god måte, samtidig kler fylden, fruktsødmen og den lette frisheten i Quinta da Carvalhosa Campo Ardosa 2008 også maten. Uten mat imponerer ikke Ardosa mye, men den kommer mer til sin rett med mat til. Temperer rødvinen til 16º C og hvitvinen til 12° C. Eventuelt kan Orzada Malbec fra Odfjell fungere bra.