No soup for you!

Har du lurt på oppskriften til suppen «The soup Nazi» som var inspirasjonen til den ikke ukjente Seinfelt serien? Her får du den servert og svært god var den også. Jeg sender en takk til Al Yeganeh som er opphavet til oppskriften til denne digge kyllingsuppen. Al startet The Soup Kitchen International og driver i dag en kjede av suppekjøkken under navnet «The Original Soup Man«.

–  –  –

til 7 personer

6 hele kyllinglår
3 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
2 sjalottløk
1,5 l vann
1 ts salt
1 gulrot

Fres sjalottløk, hvitløk og gulrot i en kjele med litt olivenolje i noen minutter. Ha i vann og  kok det hele opp. Legg kyllinglårene i gryten og la det koke i ca. 45 minutter. Når det er ferdig siler du av kraften, og tar bort skinn og bein fra kyllingen. Du må for all del ikke kaste kyllingkjøttet og kraften!

5 ss olivenolje
1 rød paprika
1 gul paprika
8 fedd hvitløk
2 dl rødvin
1 rød chili
1 rødløk
1 gulrot
1 ts chilipulver
1 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ts malt kanel
3 dl bokstomater
1 boks brune bønner
3 store poteter
1 dl maiskorn
2 ss limejuice

Kok potetene i en egen kjele. Grovhakk rødløk, gulrot, paprika, rød chili og hvitløk og fres i en stor gryte med olivenolje i et par minutter. Ha i rødvinen og la koke inn noe. Ha i de tørre krydderne, bokstomatene, grovmost potet, brune bønner og maiskorn. Ha i ca. 6 dl av kraften fra kyllingen og kyllingkjøttet. Smak til med limejuice og salt. La koke i 10 minutter.

garnityr
creme fraiche
cheddar ost
ruccola
rødløk
4 egg

Ha den fyldige suppen i suppeskåler og ha over kokte og finhakket egg, rødløk, cheddar, ruccola og creme fraiche.

Zind-Humbrecht Riesling Brand Grand Cru 2021
Det blir nesten aldri feil med denne vinen den passer til en stor rekke med retter på grunn av sin flotte struktur, fedme og syrlighet. I tillegg klarer Zind Humbrecht å holde en jevnt svært god kvalitet i vinene sine og kanskje kommer det best frem gjennom Brand. Helt fra 2007 årgangen har jeg jevnlig smakt og satt pris på den. 2021 årgangen er i tillegg en spesielt god årgang i Alsace, med rene aromatiske toner av honningfrukt, urter, krydder og frisk syre. Fedmen og syren i vinen komplementerte fylden i suppen og begge deler hadde sine distinkte tiltalende smaker som utfylte hverandre på en god måte. En perfekt matkombinasjon!