Svinesautè

Svinesaute_4
Har du alle ingrediensene klare tar det bare en times tid å lage denne fine og lett spicy retten. Dette er en enkel, smaksrik og rask hverdagsrett. Skeier du ut med litt vin til, for eksempel en Riesling Kabinett, får du et fullendt måltid.

til 4 personer

800 g indre- eller ytrefilet av svin
8 dl brun kraft
2 ss olivenolje
2 ss soyasaus
4 hvitløksfedd
1 hel rød chilipepper
1 ss frisk ingefær
200 g vårløk
100 g ananas
1 ts sukker
salt & pepper

Skjær kjøttet rent for trevler og del i strimler på ca. 2x2x4 cm. Krydre kjøttet med salt og nykvernet pepper. Brune strimlene raskt i en varm kjele med olivenolje. Ta ut kjøttet. Finhakk hvitløk, chilipepper og ingefær. Rens vårløken og og del den i grove stykker. Fres alt i samme kjele som du hadde kjøttet i. Ha i soyasaus og kraften. La det koke i 3-4 minutter.

Smak til med salt, sukker og nykvernet pepper. Jevn med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok i 3-4 minutter til. Skru ned varmen og ha i kjøttet og ananasbitene. Varmes i 3-4 minutter (skal ikke koke). Servèrt her med kokt villris til.

Geltz Zilliken 2010-

Til denne sursøte retten smakte jeg både en bløt, rund og saftig Hocheim Stein Spätburgunder fra Künstler, og en Zilliken Riesling Kabinett, som hadde litt sødme. Selv om den teoretisk sett skulle kunne passe til maten gikk ikke denne Spätburgunderen til maten, men derimot Zilliken Rausch Erste Lage Riesling Kabinett 2010, var fullklaff. Gryten ble slikket ren og hver dråpe av vinen ble drukket! Det viste seg at sødmen fra denne vinen gikk som hånd i hanske til den lett krydrete og sursøte smaken fra sautèen. En anbefalt mat- og vinkombinasjon!