Potetsuppe

Denne potetsuppen er mektig god, enten du har den som forrett eller hovedrett. Med den fine blandingsvinen, Rall White, fra Sør Afrika, har du et perfekt lite måltid å glede deg over. til 6 personer 600g poteter 300g sellerirot 2 store purrer 5 dl vann 1 buljongterning 1 kvist fersk timian 1…

Les mer


Wagyu (Kobe) Entrecot

Jeg var innom den lokale slakteren, Strøm Larsen, her om dagen hvor det med store bokstaver ble annonsert at de hadde fått inn dette spesielle kjøttet fra Kobe i Japan. Etter å ha overveid frem og tilbake om jeg skulle ta meg råd til et stykke, tok nysgjerrigheten overhånd. Med 2200 kroner per…

Les mer


Kyllingpai

Jeg reposter like godt denne superdigge pai/pizza retten som fungerer like godt som hovedrett, forrett eller dessert. Den er lett og fyldig på samme tid med mange spennende smaker, og kommer her med nytt vinforslag til. Takk til Katharina Korinek for oppskriften:) kakebunn 200g usaltet smør 300g…

Les mer


Skrei med ertepurè

Oppskriften til denne retten er fra Øyvind Hjelle. Han har opprinnelig brukt rørosrømme, mens jeg endte opp med lettrømme, noe som gjorde blandingen noe mer flytende, men det funket helt utmerket for meg. Dette er en rett jeg garantert kommer til å lage igjen! til 4 personer 800g plomme av skrei…

Les mer


Marokkansk fisk

Forrige lørdag var det igjen duket for middag for og av 14 godt voksne menn. Temaet var Nord-Afrika og Mellomøsten og et av mine bidrag var skrei på Marokkansk vis. En annerledes måte å tilberede fisken på og resultatet ble en lett krydret og saftig fiskerett som frister til gjentagelse. til 4…

Les mer


Lammecarrè med jordskokkpurè

Jeg blir aldri lei av lammercarè. Stekt riktig er det så mørt og godt som noe kan bli, dagens middag var intet unntak! til 4 personer potettårn poteter 1 rødløk 2 ss smør 1 fedd hvitløk, finhakket frisk timian salt og pepper Vi begynner like godt med potetene. Vask de godt og skjær de i tynne…

Les mer


Baklava

Første gang jeg ble introdusert til denne Tyrkiske desserten var da jeg jobbet i et fotostudio i Ballard, Seattle, back in the days (1989). Den var så søt og god at det var vanskelig å ikke like den. Jeg har spist det ved flere anledninger opp gjennom årene, men det var da jeg nylig var på…

Les mer


Kyllinggryte med urter

Jeg har laget denne kyllingryten flere ganger i det siste inspirert av oppskriften til Anders Viestad, og det er ikke annet enn å si at det er en enkel og supergod rett. Spesielt sausen, tallerknene slikkes rene hver gang! til 4 personer 4 kyllinglår 2 ss hvetemel 6 ss klaret smør 1 løk 4 hvitløk…

Les mer


Langtidsbakt oksenakke

Etter å ha vært en sving innom den lokale slakteren hvor jeg fant et ferskt og fint stykke oksenakke, kom inspirasjonen til dagens middag etter å ha bladd gjennom Klikk.no. Oppskriften er Bent Stiansen sin, mens jeg har gjort noen små endringer ettersom hva jeg hadde i skuffer og skap. Resultatet?…

Les mer


Frityrstekte torskeboller

Jeg har laget disse fiskebollene til flere anledninger nå og selv om ikke tilbehøret har vært like bra er disse bollene en vinner både hos store og små. Får du ikke foret minstemann med nok fisk i løpet av uken, vil han eller henne garantert sluke disse! til 6 personer 700 g lettsaltet torsk/eller…

Les mer


Sjokoladefondant

Helt siden jeg fant oppskriften på denne sjokoladefondanten på andymat.no for noen år tilbake, har den vært et kjærkomment tilskudd på dessertfronten. Det er en mektig fondant som smelter i munnen og sammen med Ben Rye dessertvinen gir deg en reise i sødme og litt friskhet som du kommer til å…

Les mer


Perfekt risotto med entrecot fra reinsdyr

Jeg har laget risotto på mange forskjellige måter, men har ikke fått et like godt resultat som når jeg laget den etter Damiano Albertis metode. Ikke bruk kraft, kun lettsaltet vann og en stekepanne med teflon. Enkelt, men genialt. Med langstekt entrecot av reinsdyr, som smelter på tungen, fersk…

Les mer