Kyllingpai

Kyllingpai

Jeg reposter like godt denne superdigge pai/pizza retten som fungerer like godt som hovedrett, forrett eller dessert. Den er lett og fyldig på samme tid med mange spennende smaker, og kommer her med nytt vinforslag til. Takk til Katharina Korinek for oppskriften:)

kakebunn
200g usaltet smør
300g hvetemel
100g melis
1 egg
1 lime

Elt romtemperert smør, mel, melis, egg og raspet limeskall sammen i en bolle til en jevn blanding. Pakk deigen inn i folie og legg den i kjøleskap i 30min. Ta ut deigen og kjevle den jevn utover på en stekeplate (som en pizzdeig). Sett den midt i ovnen på 180° C i ca 10 minutter. Ta den ut og la den kjøle seg litt.

kyllingpizzaterte-S

fyll
450 g lårfilet av kylling
3 ss olivenolje
1/2 lime
2 ts tom yum paste
30 g ruccola
30 g feldsalat
dijon sennep
200 g chevre
2 røde plommer
1 pære
100 g kantareller
serrano skinke
maldonsalt

Skjær opp kyllingen i mindre biter og bland godt sammen med olivenolje, saften av limen og tom yum paste. Stek på høy varme i 3 minutter. Sett til siden. Bruk en slikkepott til å stryke dijon sennep i et tynt lag over deigen. Del chevren i biter, skjær plommene og pæren i fine skiver, forvell kantarellene, riv serrano skinken i mindre biter og fordel alt pent over deigen. Sett den i ovnen på 200° C i ca 15 minutter. Ta den ut og fordel ruccola og feldsalat over paien, og gjerne litt ekstra chevre. Til slutt blander du dressingen og har den over. Servèr straks.

dressing
1 sitron
2 ss honning
10 røde pepperkorn
1 dl olivenolje
1 ts dijon sennep

Rasp først det gule skallet av sitronen i en bolle, del sitronen i to og skvis ut sitronsaften, ha honning, kvernet rød pepper, olivenolje og litt dijon-sennep i og bland godt sammen.

Goebelsburg Renner 2012-1

Grüner Veltliner er Østerrikes mest kjente hvite drue og er kjent for å vær en versatil matvin. Det er derfor ikke noe mer passende enn en Grüner Veltliner med god fruktkonsentrasjon til denne retten. Gobelsburger Grüner Veltliner Renner 2013 har dette og friskheten som skal til for å kjæle og løfte denne retten til et komplett lite måltid. Jeg har smakt vinen mange ganger og jeg sitter like stor pris på den til mat som til å drikke den passe nedkjølt 10° C, alene på terrassen en varm sommerdag som i dag.

Renner 2013 har en fløyelsmyk balanse med fin fyldig frukt med smaker av fersken, nøtter og epler, men med en fin friskhet og lang ettersmak, og er også noe mer kompleks enn 2012 årgangen.