Marokkansk fisk

Marokkansk fisk

Forrige lørdag var det igjen duket for middag for og av 14 godt voksne menn. Temaet var Nord-Afrika og Mellomøsten og et av mine bidrag var skrei på Marokkansk vis. En annerledes måte å tilberede fisken på og resultatet ble en lett krydret og saftig fiskerett som frister til gjentagelse.

til 4 personer

1 kg skrei (plommen)
1 boks kikerter 380g
4 store tomater
4 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
4 dl kyllingbuljong
1 ss spisskummen
1 ts løkpulver
1 ts paprikapulver
1/2 ts sort pepper
1 bunt koriander
1 ts salt

Ha litt olivenolje på en non-stick stekepanne på middels høy varme. Legg i hvitløk, og stek i 2-3 minutter til den er myk. Vask og kutt tomatene i terninger og ha de i stekepannen sammen med tomatpuré, kyllingbuljong, spisskummen, løkpulver, paprika, 1 liten neve koriander, salt og pepper. Legg i kikerter og la det hele småputre i ca 45 minutter, rør i blandingen av og til. Ha i mer kraft hvis sausen blir for tykk.

Jeg kjøpte inn en fint stykke plomme av skrei med skinnet på, vasket det i rennende kaldt vann og tørket det med kjøkkenpapir. Etter å skjært den i passe store porsjonsstykker kan du legge fiskestykkene pent i en olivenoljesmurt og lett saltet ildfast form, Ha over litt salt, pepper, paprika og en dæsj med olivenolje.

Når tomatsausen er ferdig, heller du den forsiktig over fisken og setter formen i ovnen på 200 grader C, i ca 15-20 minutter eller til fisken er gjennomstekt. Da er det bare å servere den, gjerne sammen med potetstappe og finkuttet koriander over. Enkelt og godt!

Scarzello Rosato 2013-1

Et frekt men heldig valg av vin var denne gode rosèvinen fra Barolo by. Scarzello Diferènt 2013, er saftig som fiskeretten og har tyngde nok til å holde tritt med fylden og krydderet i sausen og samtidig friskhet nok til å løfte måltidet litt på slutten. Ikke bare var fiskeretten spennende og god i seg seg selv, men med denne vinen til ble det høylydt smatting og mange smil rundt bordet.

tidligere artikkel om Diferènt 2013.