Lammecarrè med jordskokkpurè

Lammecarre-2B

Jeg blir aldri lei av lammercarè. Stekt riktig er det så mørt og godt som noe kan bli, dagens middag var intet unntak!

til 4 personer

potettårn
poteter
1 rødløk
2 ss smør
1 fedd hvitløk, finhakket
frisk timian
salt og pepper

Vi begynner like godt med potetene. Vask de godt og skjær de i tynne skiver med en mandolin. Gjør det samme med rødløken. Legg bakepapir på en stekeplate, og legg potetskivene lagvis med smeltet smør, finhakket hvitløk, rødløk, timian, salt og pepper imellom annenhvert lag, i en liten ildfast form.

Bakes i ovnen ved ca 175 grader (over- og undervarme) i ca 1 time, eller til potettårnene er møre og fine. Potetene kan gjerne gjøres ferdig på forhånd og varmes i ovnen rett før servering.

jordskokkpurre
4-5 jordskokker
3 dl melk
olje

Børst jordskokkene grundig, og trekk de i melk med skallet på. Skallet er tynt og spiselig, og du kan også skrelle eller skrape det av før tilberedelsen. Kutt deretter opp i ønskede biter, eller mos til puré.

800 g lammecarrè
salt & pepper

Del lammecarrèen i to slik at du har 4 like stykker. Skjær rutemønster på fettsiden med en skarp kniv. Del en hvitløk i to på langs og gni carreene inn med hvitløken, frisk timian og grovkvernet sort pepper.

Stek lammecarreene i smør og olje i en panne på sterk varme. Stek kjøttet først i 2 minutter med fettsiden ned, skru ned varmen, tilsett hele hvitløksfedd og stek videre i to minutter. Snu kjøttet og stek videre i 4 minutter på beinsiden. Øs stykkene hele tiden med fettet fra pannen. Stek videre i ovn, 5 minutter ved 200° C. Ta lammecarreene ut av pannen og la de hvile i 5 minutter.

Bruk stekesjyen fra lammekareen i ovnen til saus.

Novaia Amarone 2009

Novaia Amarone della Valpolicella Classico Corte Vaona 2009 er en elegant vin som kledde denne retten på en utmerket måte. Det saftige kjøttet møtte den saftige, lett fyldige og friske vinen. I det hele tatt ble det et komplett måltid med denne Amaronen til.

Alternativt er Schug Carneros Heritage Reserve Pinot Noir 2011 en fantastisk flott vin som også kan passe denne retten.