Kyllingpai

Jeg reposter like godt denne superdigge pai/pizza retten som fungerer like godt som hovedrett, forrett eller dessert. Den er lett og fyldig på samme tid med mange spennende smaker, og kommer her med nytt vinforslag til. Takk til Katharina Korinek for oppskriften:) kakebunn 200g usaltet smør 300g…

Les mer


Kyllinggryte med urter

Jeg har laget denne kyllingryten flere ganger i det siste inspirert av oppskriften til Anders Viestad, og det er ikke annet enn å si at det er en enkel og supergod rett. Spesielt sausen, tallerknene slikkes rene hver gang! til 4 personer 4 kyllinglår 2 ss hvetemel 6 ss klaret smør 1 løk 4 hvitløk…

Les mer


Årets mest minneverdige måltider

Mens julefreden har senket seg og mange har spist pinnekjøtt, ribbe, torsk og lignende julemat i tråd med tradisjonene, har jeg gjort et dypdykk i årets oppskrifter her på Matogvinnett. Det har vært mange gode måltider gjennom året og mange som minnes med stor glede. Det var ikke lett å kun plukke…

Les mer


Knasende god kylling med tikka masala

Komponert i en fei med tilgjengelig råvarer. Det høres lett og greit ut, men det ligger jo ørlite mer planlegging bak. 2 økologiske kyllinglår fra Holte Gård ble plukket opp på Meny for noen dager siden (gode råvarer tiltaler alltid), resten er laget av ting som mer eller mindre alltid finnes på…

Les mer


Andebryst i honningsennep

Lørdags morgene blir vanligvis brukt til å lete etter inspirasjon til nye middagsretter. Etter å ha rotet rundt i diverse kokebøker nå sist lørdag fant jeg en oppskrift som hadde sennep- og honningsaus med erte- og maistilbehør til. Topp, tenkte jeg, Pinot Gris ville gå bra til tilbehøret, men…

Les mer


Konfiterte kyllinglår

Inspirert av Hilde Gulbrandsen på Appetitt.no havnet det ferske kyllinglår på bordet i helgen. Det var guttas kveld, øl og vin på bordet, pent oppdekket med sedvanlige blittslamper hengende rundt om på begge sider av bordet. Romantisk opplegg med andre ord! Men det hindret oss ikke å nyte maten og…

Les mer


Kyllingpai

Da anledningen bød seg til å teste oppskriften til denne retten sist helg, fikk jeg og eldstesønnen, Emil, oss en overraskende god og morsom rett til middag. Den er nesten for pizza å regne, men den kunne like godt ha fungert som forrett eller dessert også. Uansett var det en superdigg rett med…

Les mer


Avocadopasta med knasende god kylling

Ideen til denne retten fant jeg på bloggen til Findingelina. Med hjemmelaget pasta og knasende god kylling ala Brimi, ble dette en spesielt god matopplevelse. Veldig enkelt å lage, veldig godt og spise. fersk pasta 600 g durumhvete (Semolato) 2 ss olivenolje 1 ts salt 6 egg Ha durumhveten i en…

Les mer


Kylling Cacciatore

Denne italienske retten Cacciatore ("jeger") er ikke så ulik  den franske retten, Coq au vin. Den eneste forskjellen er vel at franskmennene bruker fransk vin, og italienerne italiensk vin. Retten skiller seg også ut i Italia ved at norditalienerne helst bruker hvitvin, mens søritalienerne helst…

Les mer


Kylling i Vin Jaune med morkler

Valg av fjærkre vil for min del heretter falle på Holte Gård. Ikke bare smaker de uovertruffent men levevilkårene til kyllingene deres er av de aller beste. De har godt med plass når de vokser opp, 7 kyllinger per kvadratmeter, de får leve lenger (58-100 dager), de får ikke antibiotika og de…

Les mer


Kyllingconfit med risotto

Gårsdagens lørdagsmiddag ble tilberedt på under 2 timer, til glede for et par sultne personer. Vinvalget gjorde nok en gang retten komplett. til 2 personer 2 kyllinglår 2 ss salt 1/2 kg andefett 5 fedd hvitløk 1 kvist rosmarin Confiterer du kyllinglårene selv må du nesten starte dagen før.…

Les mer


Helstekt kalkun

Tin kalkunen i kjøleskap, eller så kjølig som mulig. Tiner du den kaldt nok vil det ta 2-3 døgn å tine en middels stor kalkun på 5-6 kg. Fuglen kan bindes opp og stekes hel, eller stek lår og bryst hver for seg. Steker du fuglen hel, kan du ta utgangspunkt i ca. 30 minutter pr kg ved 160 grader.…

Les mer