Kyllingconfit med risotto

Kyllingconfit med risotto_1

Gårsdagens lørdagsmiddag ble tilberedt på under 2 timer, til glede for et par sultne personer. Vinvalget gjorde nok en gang retten komplett.

til 2 personer

2 kyllinglår
2 ss salt
1/2 kg andefett
5 fedd hvitløk
1 kvist rosmarin

Confiterer du kyllinglårene selv må du nesten starte dagen før. Alternativet er å kjøpe ferdig confiterte lår, fra Stange, for eksempel. Lager du de selv må du salte kyllinglårene godt, dekke de med clingfilm og sette dem i kjøleskapet i ca 9 timer. Når det er tid for å ta dem ut, tørker du kyllinglårene og legger dem i en ildfast form. Hell andefettet over, sammen med hvitløk og rosmarin. Sett gryten med kyllinglårene i ovnen på 80° C og la det trekke i 1,5-2 timer. Når kjøttet er så mørt at det faller av benet er det ferdig. For å få en fin stekeskorpe på kyllinglårene, setter du den ildfaste formen høyere opp i ovnen og setter på grillen. Pass godt på så du får tatt den ut før skinnet blir svidd.

risotto
300 g risotto ris
3 ss rød paprika
3 ss steinsopp
1 stang selleri
2 fedd hvitløk
1 stangselleri
3 stk sjalottløk
5 dl kyllingkraft
4 ss solsikkeolje
1/2 flaske hvitvin
100 g fersk parmesan
50 g porcchini sopp
salt og pepper
1 sitron/lime

For best resultat på risottoen bruker jeg en stekepanne (titan) med høye kanter. Bløtlegg porcchinisoppen i vann i 30 minutter, og smørstek lett med salt og pepper og legg til siden. Ha olje i pannen og varm opp, ha i løk og hvitløk og la det steke lett til løken er myk og gyllen. Ha i risen og vend godt sammen. Ha i vinen, litt om gangen, og kok inn. Spe jevnt på med kyllingkraft mens du hele tiden vender om risen. Ha i finkuttet stangselleri, porcchinisopp, og rød paprika midt i prosessen. Mot slutten har du i parmesanen. Pass på at du har godt med veske i risottoen så den ikke blir for tørr, risen skal være «al dente», ikke gjennomkokt men med litt motstand når du tygger. Riv til slutt sitron eller limeskall over.

Rebholz Kastanienbusch 2006 GG_ws

Ökonomienrat Rebholz lager noen av de flotteste viner i Pfalz. Birkweiler Kastanienbusch Riesling Spätlese Trocken 2005, er intet unntak. I tillegg gikk den supert til tyngden til risottoen og fetheten i de confiterte kyllinglårene. Nok et måltid og vinvalg som kan anbefales. Les mer om Rebholz ved å klikke her.