Knasende god kylling med tikka masala

Knasende god kylling3

Komponert i en fei med tilgjengelig råvarer. Det høres lett og greit ut, men det ligger jo ørlite mer planlegging bak. 2 økologiske kyllinglår fra Holte Gård ble plukket opp på Meny for noen dager siden (gode råvarer tiltaler alltid), resten er laget av ting som mer eller mindre alltid finnes på eget kjøkken.

til 2 personer

2 kyllinglår
6 banansjalottløk
olivenolje
pepper
salt

Kyllinglårene tørkes av med tørkepapir og gnis inn med mye salt og pepper. Legg kyllingen på et stekebrett sammen med sjalottløken og hell over en god klunk med olivenolje. Sett stekebrettet i ovnen på 180° og la den stå i minst 40 minutter til kyllingen er lysenbrun. Ikke snu på kyllingstykkene underveis i stekingen. Ha gjerne stekesjyen over kyllingen underveis.

masala
2 løk
150 g smør
1 ts kardemomme
1 boks hermetiske tomater
2 stk ferske tomater
1 ts paprikapulver
2 ts garam masala
2 dl kyllingkraft
1 ts chilipulver
1 dl fløte
50 g mandler
4 hvitløksfedd
50 g cashewnøtter
100 g fersk ingefær

Ha finhakket løk og smør i en panne og surr det til løken blir blank. Skolde de ferske tomatene, fjern skallet, grovkutt og ha de og bokstomatene sammen med alle kryddersortene i pannen. Stek til tomatene er blitt myke. Grovkutt mandler, cashewnøtter, hvitløk og ingefær, og ha i blandingen. Hell i kyllingkraften og fløte og la stå og putre på lav varme i 10-15 minutter.

Kok opp noen dl vann med en klype salt og ha i frosne grønne selskapserter. Ta av pannen og la trekke i 3-4 minutter.

Sato Chardonnay 2013-4

Jeg hadde smakt Sato Chardonnay 2013 før og hadde en god følelse av kunne passe til, og det gjorde den til gangs! Ikke bare er det en super vin som helt fint kan drikkes alene uten mat, men til denne retten var det glede fra ende til annen! Elegant og lett fet smak av modne epler, sopp, voks og nennsom eiket. Temperer den til 9° C, og nyt! Denne og flere supre viner lages av Yoshi og Kyoko Sato i Central Otago, New Sealand. Yoshi har blant annet jobbet to år hos den velrennomerte produsenten, Felton Road, men lager nå egne, økologiske, viner. Vil du sikre deg noen flasker må du være rask, de lages i små kvanta og blir fort utsolgt!

Sato Wines

PS! Anbefaler sterkt deres andre viner også, spesielt Sato L´insolite Pinot Noir 2013.