Avocadopasta med knasende god kylling

Ideen til denne retten fant jeg på bloggen til Findingelina. Med hjemmelaget pasta og knasende god kylling ala Brimi, ble dette en spesielt god matopplevelse. Veldig enkelt å lage, veldig godt og spise.

fersk pasta
600 g durumhvete (Semolato)
2 ss olivenolje
1 ts salt
6 egg

Ha durumhveten i en bolle, grav en fordypning i midten av melet og ha i ett egg om gangen. Visp inn det første egget, salt og olje, med en gaffel. Når det er blandet godt inn er det bare å fortsette med ett og ett egg til alle er brukt. Bruk hendene til å kna deigen godt til en jevn og rund klump. Bruk gjerne litt mel på benken og hendene så deigen ikke sitter fast. Ha et stykke plastfolie rundt deigen til slutt og legg den i kjøleskapet en times tid.

Ta ut deigen igjen og kjevle passe, avlange, stykker av den før du valser de gjennom en pastamaskin. Først gjennom på det bredeste og tykkeste, før du kjører den en gang til et hakk tynnere før du kjører den gjennom tagliatelle deleren.

Kok opp 3 liter vann med ca 2 ss salt i. Det tar omtrent 10 minutter å koke pastaen. Når den er al dente helles det varme vannet av og pastaen skylles raskt i kaldt vann. Ha litt over olivenolje etter ønske og server straks.

avocadofyll
2 stk avocado (modne)
1/2 dl olivenolje
frisk basilikum
1 fedd hvitløk
60 g parmesan
1/2 chili
1 lime
pepper
salt

Mens spaghettien koker skjærer du avocadoen i to, fjerner stenen, tar ut fruktkjøttet med en skje og kutter det i terninger. Legg avocadoen i en bolle og ha saften fra limen over. Finhakk chili, hvitløk, urter, parmesan og olivenolje, ha i bollen og rør forsiktig rundt. Salte og pepre etter smak.

Før servering blander du forsiktig spaghetti og avocadoblandingen sammen. Riv parmesan over.

Gaisberg 2003-1

Jeg hadde Hirsch sin Zöbing Gaisberg Riesling 2003 til maten. Noe som var en helt perfekt match. Vinen hadde jeg med hjem etter besøk på gården nå i høst og den er ikke tilgjengelig på Vinmonopolet, men det er 2007 årgangen. Prøv den! Hirsch Zöbing Gaisberg Riesling 2007. Friskheten i vinen, selv etter 11 års lagring, matchet den friske smaken av lime i maten og den rike mineraliteten i vinen gikk supert til fyldigheten i maten. Nok en magisk mat og vinkombinasjon!

knasende god kylling
Weingut Hirsch