Knasende god kylling

Denne oppskriften kommer fra Arne Brimi, som jeg hadde den glede å besøke på Vianvang under innspilling av matprogramet Brimi og Lian for TV2 for noen år siden.

1 hel kylling
6 nypoteter
2 banansjalottløk
olivenolje
pepper
salt
fersk timian

Del kyllingen i fine porsjonsstykker ved å skjære av lårene og vingene og så brystet ved å skjære ned langs brystbenet på begge sider. Gni stykkene inn med mye salt og pepper. Legg kyllingen i en stekepanne, legg i sjalottløken og hell over godt med olivenolje. Sett pannen i ovnen på 180° og la den stå i minst 40 minutter til kyllingen er lysenbrun. Ikke snu på kyllingstykkene underveis i stekingen. Ta ut stekepannen og dryss godt med frisk timian over kyllingen.

Jeg serverte familien denne retten med nesten gjennomkokte nypoteter, delt i 4 og stekt i ovnen sammen med kyllingen, men i egen ildfast form. Før jeg smelte døren igjen hadde jeg noen gode klyper med maldonsalt, 4 hele hvitløksfedd (knust men med skall) og rosmarin i. I tillegg kan du dampe rikelig med gullerøtter og brokkoli til maten.

Anbefalt drikke;
Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd 2008
Ratzenberger Steeger St. Jost Riesling Spätlese Trocken 2007

Vianvang