Kylling Cacciatore

Kylling cacciatore

Denne italienske retten Cacciatore («jeger») er ikke så ulik  den franske retten, Coq au vin. Den eneste forskjellen er vel at franskmennene bruker fransk vin, og italienerne italiensk vin. Retten skiller seg også ut i Italia ved at norditalienerne helst bruker hvitvin, mens søritalienerne helst bruker rødvin.

til 4-6 personer

1 hel kylling fra Holte Gård
1 pakke bacon
2 løk
2 hvitløksfedd
2 dl tørr hvitvin
2 rosmarinkvister
2 bokser hakkede tomater
1 neve fersk basilikum
1 neve fersk oregano
1 laurbærblad
salt & pepper
olivenolje

Et godt tips er å alltid samle alle ingrediensene før du begynner å lage maten. Skjær baconet i strimler, finhakk løk og hvitløk. Åpne tomatboksene, hell av noe av saften og hakk krydderet.

Kylling13

Tørk godt av kyllingen og skjær den opp i 10-12 deler. Brun kyllingbitene i en stor jerngryte med olivenolje, 3-4 biter om gangen. Ha bacon og løk i gryten og surr til løken blir myk og blank, ca 3 minutter. Ha i hvitløk og rosmarin, legg i kyllingbitene og hell hvitvinen over. La det hele stå og koke inn noe, med lokket på. Ca 3-4 minutter.

Ha i tomat, salt, pepper, basilikum, oregano og laurbærbladet. Kok opp og la stå og småkoke under lokk i 1 times tid. Pass på at kyllingen er gjennomkokt.  Server gjerne med tagliatelle eller godt og ferskt brød

282A9349

Den saftige og smakfulle retten gikk supergodt sammen med en ny bekjennskap, Pelissero Barbera d’Alba Piani 2011. En mørk, velduftene og saftig vin med gode og friske smaker av kirsebær og med et fint tanninsk bitt. Denne vinen kommer jeg til å prøve igjen med det første.