Stephane Ogier Le Temps Est Venu 2018

Le Temps Est Venu er en av Ogier sine enklere viner, men la deg ikke lure, hans kjennetegn på kvalitet er å finne i alle hans viner. Ofte brukes det druer fra bedre marker i blenden til sine enklere viner for å heve kvaliteten. Ogier mener at fordi estate vinene ofte er kundenes introduksjon til en produsents viner, bør også de enklere viner ha en gjenkjennende kvalitet. -  -  - Ogier-familien…

Les mer


Domaine de l'olivier Muscadet de Sèvre & Maine Sur Lie 1996

Grønngul farge. Fin utviklet duft med mye sjøaktig mineralpreg. Smaken Følger duften, god saftighet og svært friske syrer, sitter godt og lenge. En moden muscadet som fortsatt holder en del år til. Meget godt kjøp. Passer til fisk med kremet saus. Laget av 100% Muscadet. vinmonopolet  155.- kr (v#…

Les mer


Smørstekt flyndre

600g renskåret flyndre 1 liter vann 30g salt 4 ss solsikke olje 2 ss smør kvernet sort pepper 3 gullerøtter 3 ss smør 50g bacon kvernet sort pepper Bland sammen vann og salt med en visp. Legg flyndren i og la den trekke i saltlaken i 15 minutter. Deretter tas fisken ut og tørkes godt. Brun…

Les mer


Viña Izadi Seleccion 2001

Dyp rød. Stor duft av modne røde og mørke bær, jordsmonn, animalskhet, litt krydder og eik. Elegant fruktig anslag, rik med gode syrer og tanniner, balansert eikebruk, sitter meget lenge. Minner om gode Amarone viner. En elegant og innsmigrende vin som er deilig nå og som vil utvikle seg videre i…

Les mer


Amaretto brulè

4 personer 4,5 dl fløte 4 cl Disaronno Amaretto (6761) 75 g sukker 1 vaniljestang 4 eggeplommer noen sitrondråper 25 g mel 25 g mandelmel 50 g melis 1 egg Brulé Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg stangen og frøene i en kjele, og kok opp sammen med fløte og amaretto. Rør jevnlig. Ta…

Les mer


Rødvinsmarinert Villsvin med Salviegnocchi og Brokkolipuré

4 personer 600 g ytrefile av villsvin 1 stk brokkoli 1 eggeplomme 25 g mel 250 g mandelpotet 25 g revet parmesan 1 potte salvie 3 dl rødvin 1 l oksekraft 100 g sopp, steinsopp/aromasopp 1 pakke spinat natron smør rotgrønnsaker Villsvin Villsvinet skjæres rent for hinner. Legg kjøttet i en marinade…

Les mer


Musella Amarone Valpolicella Riserva 2004

Fantastisk herlig vin. På høyde med , om ikke bedre enn, Pio Cesare Barolo 2004. Svært mørk, tykk, kraftig, konsentrert, fedmeaktig morellfruktighet grensende til syltetøy, men ikke over grensen. Overflødighetshorn. Masse kraft. Begynnende tobakks- og animalske aromaer. Sjokolade. En liten,…

Les mer


Quinta de Saes 2006

Dyp rødfiolett på farve. Sursøt duft av mørke bær med et kjølig, krydret element i retning bark og mentol. God fylde med rik frukt, god syre og lang ettersmak med tydelige tanniner. Denne vinen er i tøffeste laget å drikke uten mat, men den er desto bedre til kraftige kjøttretter. Prøv den til…

Les mer


Fourme d`Ambert

Denne osten bør prøves! Mild og veldig god, en ost for mange anledninger. En ost for de som synes Roquefort kan bli i meste laget. Denne osten kan du smøre rett på godt landbrød og kose vettet av deg! Det blir sagt at galliske druider laget slik ost allerede før romerne kom. Fourme betyr 'form',…

Les mer


Filicheto Vino Nobile di Montepulciano 2004

Elegant og jordlig Vino Nobile med lav prislapp. Preg av mandler, tørket frukt, blomster, kirsebærkjerner, lakris og fatkrydder. Smak av lær og varme bær, med en streif av tobakk. Passer til lammekjøtt og grillmat, pølser og kjøtt. Smaken utviklet seg betydelig etter 1 times lufting vinmonopolet…

Les mer


Vietnamesiske våruller med hoisinsaus

Til ca. 12 stk. 150g lammedeig (eller kjøttdeig) 2 ss lys soyasaus 1 gulrot 1 løk 1/2 kinakål 3 hvitløksfedd, finhakket 1/2 rød chili, finhakket 1 ss revet ingefær saften fra 1/2 lime 4 ss oystersauce 3ss fishsauce 100g risvermecelli (tynne risnudler) 2 ss lys soyasaus 2 ts sesamolje en god…

Les mer


Panerte Scampi med søtlig chilisaus

4 personer 800g rå scampi 2ss oystersauce 2ss fishsauce 2 fedd hvitløk 1dl hvetemel 2 sammenpiskede egg 2dl brødkrumme 1l soyaolje salt 4dl ris Tin scampiene og rens dem. Behold skallet på halen, det er greit å holde i når scampiene er fritterte. Finhakk hvitløk og bland sammen med oystersauce og…

Les mer


Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Auslese Trocken 2007

Bernd Philippi på Weingut Koehler-Ruprecht er en levende legende i Pfalz. Gjennom sine viner fra toppvinmarken Kallstadter Saumagen har han kvalifisert seg for en rekke titler og utmerkelser som Årets vinmaker og Tysklands beste vinprodusent. Lys gulgrønn. Stor flott duft med søtlig frukt, noe…

Les mer