Gode vinopplevelser i 2020
2. januar 2021
Godt Nyttår til dere alle med håp om et 2021 uten Covid19 og mange gode mat og vinopplevelser. Med tilbakeblikk til 2020 har det vært flere gode vinopplevelser, på langt nær er alle tatt med her men her er et utvalg av noen av noen som jeg spesielt vil trekke frem. - - - Closel Savennières Les Caillardières 2018 Jeg digger de forskjellige variasjonene av Chenin Blanc druen som vinmakere verden…
Burlotto Barbera d'alba 2007
10. mai 2009
I glasset er vinen dyp rubinrød, klar og funklende. Kort klar og vandig kant som viser en ung vin. På nesen er det uhyre konsentrert ungdommelig (fersk)frukt av dyp villbringebær og kirsebær. Det er streif av fat og lær, harmonisk tilstede. Alkoholen på 14,5% kan anes som et supplement. I munnen…
Fiske og skalldyrsuppe
9. mai 2009
2 dl beurre blanc ** 2 ss god olivenolje 1 løk 2 dl hvitvin 1/2 dl fløte 100 g smør 150 g ørretfilet 150 g steinbitfilet 150 g rensede reker 1 gulrot 1 fennikel 1 bit sellerirot 2 tomater 1 liten purre 2 sjampinjonger 6 ss hakkede urter (basilikum, gressløk og persille) 6 dl fiskekraft salt og…
Reinsdyrsteik med sellerirotpurè
2. mai 2009
700g reinsdyrsteik poteter gullerøtter rødløk rødvin usaltet smør aromasopp sellerirot Gni steiken godt inn med salt og pepper og ha den i romtemperatur i et par timer før den brunes godt i en stekepanne med godt smør. Skjær opp gullerot i terninger, løk i grove stykker og legg i dyp stekebrett,…
Vajra Dolcetto d'alba 2007
2. mai 2009
Dyp rødfiolett. Krydret fruktighet med preg av søte kirsebær og moreller, hint av blomster. Frisk og fast ettersmak. innslag av bringebær om moreller i aromaspekteret, god fylde, fin syre og nok munnvekt. En strålende vin. Passer til torsk, kylling, hvitt kjøtt og oster. Vinen har sin opprinnelse…
Sjøkrepshaler med appelsinsaus
2. mai 2009
til 4 personer 8 ferske sjøkreps 2 ss olivenolje 6 appelsiner som gir ca. 4 dl saft 4 hele korianderfrø 150g fennikel frisk koriander 100g usaltet smør salt nykvernet pepper Legg krepsen i godt saltet og kokende vann i et halvt minutt. Ta den over i kaldt vann. Vri av halen og rens krepsen. Press…
Fritert ridderost med aprikos
2. mai 2009
12 biter ridderost à 20 g 4 ss mel 1 egg 4 ss griljermel 3 dl frityrolje ½ dl sukker 1 dl vann 20 tørkede aprikoser Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen. Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det…
Amaretto brulè med sitronkrem
1. mai 2009
4 personer 4,5 dl fløte 4 cl Disaronno Amaretto (6761) 75 g sukker 1 vaniljestang 4 eggeplommer noen sitrondråper 25 g mel 25 g mandelmel 50 g melis 1 egg Brulé Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg stangen og frøene i en kjele, og kok opp sammen med fløte og amaretto. Rør jevnlig. Ta…
Fylte chili
29. april 2009
4 store chilipepper Fyll: 1 dl fetaost 1 dl revet cheddar 200 g hakkete reker eller krepsehaler 150 g hakket bacon 3 hakkete hvitløksfedd 1 hakket sjalottløk 10 cm hakket stangselleri 1 knippe basilika, oregano eller koriander 2 ss matolje Fylte chilifrukter er en perfekt forrett eller en liten…
Pouilly Fumè Silice 2007
26. april 2009
Fantastisk herlig hvitvin. Balansert med masse mineraler, med innslag av sjø, urter og melon. Enormt flott syrestruktur som bærer hele veien, lang tørr avslutning. Noe av det aller beste jeg har smakt fra Pouilly-Fumé. Drikk nå og i fire til fem år fremover. Passer godt til oster som Fourme…
Boschendal 1685 Shiraz 2007
25. april 2009
Min favorittdrue (etter Nebiolo). Mørk fiolettrød farge. Sødmefull, ung, ganske sammensatt aroma preget av solbær og pepper, hint av fat, røyk og mineraler. Fast og rund ettersmak. Noe fatpreg. En vin som er regnet som en av de ti beste Syraer i verden. (Syrah du Monde Competition) Drakk den…
Scavino Barolo Bric del Fiasc 2004
21. april 2009
Ny favorittvin. Etter lang dekantering og begge hendene på glasset fikk vi en lang frisk smak av sjokolade, bær og tobakk. Smaken og opplevelsen sitter i lenge og vel. En stor opplevelse. A very well made, balanced and elegant wine with lots of power, made of 100% Nebbiolo from the Bric del Fiasc…
Domaine de l'olivier Muscadet de Sèvre & Maine Sur Lie 1996
19. april 2009
Grønngul farge. Fin utviklet duft med mye sjøaktig mineralpreg. Smaken Følger duften, god saftighet og svært friske syrer, sitter godt og lenge. En moden muscadet som fortsatt holder en del år til. Meget godt kjøp. Passer til fisk med kremet saus. Laget av 100% Muscadet. vinmonopolet 155.- kr (v#…