Weingut Petra Unger

Jeg har vært noen ganger på Østerrikets Erste Lagen smakinger og har fått servert noen av toppvinene av både Riesling og Gruner Veltlinere. Etter å nylig ha smakt Petra Unger sine to viner står det klart for meg at de ikke bare er overraskende gode, men holder vel så høy standard som noen av de beste i Østerrike. I tillegg er de svært pent priset til 210.-kr og 224.-kr. -  -  - Weingut Petra…

Les mer


Martin Cendoya Reserva 2004

Fyldig anslag, stor bløthet i frukten, rik og elegant med god syre og fine myke men likevel tydelige tanniner, sitter lenge og godt.  En stor munnfull og en svært vellykket rioja som vil utvikle seg videre i minst 8 år. Meget godt kjøp. Passer godt til rike retter med rødt kjøtt. Heredad Ugarte…

Les mer


Lammesjy

Bein fra 1 stk lammerygg 1stk plommetomat 1stk sjalottløk 1/2stk sellerirot 1/2fedd hvitløk 1stk bouget garni 1dl hvitvin 3dl redusert oksekraft Hakk beina fra lammeryggen til små biter Brun beina godt i en kasserolle Kutt tomater, sjalottløk og sellerirot i små terninger Ha på grønnsakene…

Les mer


Trappist øl

Trappist øl er rangert som de beste øllene i verden. A Trappist beer is a beer brewed by or under control of Trappist monks. Of the world’s 171 Trappist monasteries (as of April 2005), seven produce beer (six in Belgium and one in The Netherlands). Only these seven breweries are authorized to label…

Les mer


Haandbryggeriet

Haandbryggeriet har startet sin produksjon av flere overgjærede øltyper. Bryggeriet er etablert i lokalene til en nedlagt tekstilfabrikk i Drammen. Her  brygges det  øl i gammel håndverkstradisjon. Målsetting- vi er 4 hobbybryggere som alle er lidenskaplige ølelskere som synes det norske folk…

Les mer


Nøgne Ø

Nøgne Ø (kalt Det kompromissløse bryggeri) er et norsk ølbryggeri. Aksjeselskapet ble stiftet vinteren 2002 av Gunnar Wiig og Kjetil Jikiun. Bryggeriet startet på Bergemoen i Grimstad, men flyttet høsten 2005 inn i de gamle lokalene til Rygene Kraftstasjon, like ved grensen til Arendal kommune.…

Les mer


Mikrobryggeriet

Oslo Mikrobryggeri er et bryggeri og en pub i Oslo. Bedriften var det første nyetablerte bryggeriet på 1900-tallet i landet, og det første pubbryggeriet i Norden. I 2009 er Oslo Mikrobryggeri det eneste bryggeriet i Oslo.

Les mer


Ingefærglasert viltfilet

50 gr ingefær 1 dl vann 4 ss sukker 600 gr reinsdyrfilét , rådyr eller hjort 2 ss TineSmør 2 ss solsikkeolje 1 stk. hvitløksbåt Jordskokk-/eplepuré: 200 gr jordskokk 3 stk. middels store mandelpoteter 1 stk. sjalottløk 1 ss TineSmør 2 dl TineMelk Hel 2 dl TINE Matfløte 1 stk.…

Les mer


Créme Brùlée (ca 4 porsjoner)

8 eggeplommer 100g sukker 6 dl kremfløte 2 vaniljestenger brunsukker Skjær vaniljestengene i to og skrap ut vaniljen. Hell fløten i en kjele sammen med vaniljestengene og vaniljen. La det koke nesten helt opp (NB! Skal ikke koke). Pisk egg og sukker i en bolle, og mens du pisker heller du fløten…

Les mer


Pannacotta

ca 8 porsjoner 2 dl kremfløte 2 dl sukker 2 stk yoghurt naturell, Biola 4 stk gelantinplater 3 vaniljestenger (Tørsleffs) Del vaniljestengene på langs og skrap ut vaniljefrøene. Legg frøene og stengene i en gryte sammen med fløten, sukkeret og kok opp. Ha i gelantinen. La det stå i ca 10min mens…

Les mer


Kanelboller

gir ca 12 boller 4dl melk (30grader) 1kg hvetemel 150g sukker 2ts havsalt 2ts kardemomme 50g gjær 150g smør (deles i terninger) kanel 1 egg Varm melken fingervarmt. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut i melken. Ha i salt, hvetemel, sukker og kardemomme. Hold igjen smøret og 1dl av melken.…

Les mer


Skoleboller (ca 12stk)

3,5 dl melk 150 g smeltet smør 1 dl sukker 2 ts kardemomme 1 ts vaniljesukker 9 dl hvetemel 2,5 ts tørrgjær Vaniljesaus (bruk 2dl melk i stedet for 4dl) 1 egg Melis Bland alt i en bolle og elt på sakte fart i 10min. La deigen heve i 1 time, del deigen i ca 12 og rull ut til boller. Etterheves i…

Les mer


Sitronpannacotta

til 4 personer 1 appelsin 1 sitron 1/3 l fløte 90g sukker 2 plater gelantin Gelantinen legges i kaldt vann. Kok inn revet appelsinskall, saften av appelsin og sitron, fløte og sukker til det er litt redusert, ca. 15min. Ha gelantinen i, rør til den er løst opp i vesken. Settes til kjøling. Pisk 2…

Les mer