Fèlsina Fontalloro 2011

Fontalloro er en toppvin fra en topp-produsent fra Toscana. Den må nesten oppleves, spesielt i 2011 årgangen, men også 2013 som vil komme på markedet til neste år og i alle fall 2015 som kom på spesial-slippet på vinmonopolet nå sist torsdag (12/9)! -  -  - Det er alltid spennende og lærerikt med horisontal-smakinger av samme vin. Denne ganger smakte jeg Fontalloro 2011, 2012 og 2013. I følge…

Les mer


Rietine Chianti Classico 2006

Fyldig anslag, flott syre, veldig elegant og rik med gode tanniner, sitter godt med noe fatsødme i finishen. En fortsatt veldig ung vin som helst bør ligge litt før den nytes. Og som vil utvikle seg videre i fire-fem år. Meget godt kjøp. Passer til biff med saus. Aperitif.no 158.- kr

Les mer


Vinbaren og restauranten Cru

Et a-lag med kokkekjendiser og vinelskere står bak vinbaren og restauranten Cru. Resultatet er et vinmekka med mat. Vinentusiaster har ventet i flere uker på åpningen av Cru på Majorstua. Restauranten har vært hypet på vinsider på internett. Kjente navn som Bocuse-vinner Terje Ness, tidligere…

Les mer


Langtidskokt lammeskank med bløt polenta

til 4 personer 4 skanker et par kvister rosmarin 1 helt hode hvitløk 1 løk 2 skrelte gulrøtter 3-4 tomater skallet av ½ sitron 1 kvist timian 1 dl soyasaus 1 kvist basilikum salt og pepper ½ flaske hvitvin polenta 200 g polentagryn 1 liter vann 1 løk, finhakket 100 g smør 100 g revet parmesan…

Les mer


Hvor får du god Espresso?

Det er altfor langt mellom kaffebarer med kunnskap om eller ferdigheter til å lage en riktig god espresso og cappuccino, eller andre melkebaserte espressodrikker. Denne oversikt er, etter vår mening, et utvalg av steder som jevnt leverer en god espresso. Vi tar gjerne imot tips. Oslo - Tim…

Les mer


Caretto Negro

2 cl svart sambuca 6 cl espresso Svart sambuca smaker mye anis. Hell oppi sambuca i en espressokopp sammen med kaffen. Passer etter et rikt og tungt måltid.

Les mer


Domaine Coursodon Silice 2005

Dyp blårød. Aroma preget av skogsbær, morell og urter, streif av skogbunn, kamfer, pepper og lær i lang ettersmak. Mineralsk og medisinal duft med innslag av tre, røde bær og tjære. Konsentrert syrah med bra lengde med integrert eik. Lang avslutning med karakter av kjølig frukt. Drikkes nå og i…

Les mer