La Manufacture Chablis 2017

Benjamin Laroche er en relativ ny bekjentskap i Norge. Hans første viner kom til Norge i 2018 med 2016 årgangen med to viner som straks ble tatt inn i varmen av vinkjennere. Ikke så rart, vinene hans er svært gode og pent priset. -  -  - Benjamin Laroche, nevø av Michel Laroche som startet Domain Laroche, kommer med andre ord fra en familie som har laget vin i Chablis siden 1663. En familie som…

Les mer


Soyamarinert laks med syltede grønnsaker

300 g salmalaks 2 ss sukker 2 ss salt Bland salt og sukker og vend ørretfileten i blandingen. La fisken sukre/salte seg i 15 minutter. Vask av saltet/sukkeret og skjær fileten i 1cm tykke skiver. Pensle med soyamarinaden og la det marinere i 10 minutter. Hold gjerne kaldt i kjøleskapet til…

Les mer


Selbach Zeltinger Schlossberg Riesling Kabinett 2008

Nydelig vin. Strågul på farge. Veldig tiltalende duft og smak av søtlig frukt, noe tropisk, men mest epler samt mye mineraltoner. Flott syre og frukt, særlig epler, sitter veldig godt og lenge med en frisk og rund avslutning. Passer til sjømat, og asparges. les mer Selbach Oster vinmonopolet 168.-…

Les mer


Tomatsaus

2 hvitløksbåter 2 ss olivenolje 1 liten tørket chili, knust 2 ts tørket oregano 3 bokser italienske plommetomater (à 400g) 1 ss rødvinseddik 1 neve basilikum grovhakket salt og nymalt pepper 2-3 ss xtra vergine olivenolje Stek hvitløken forsiktig i olivenolje i en gryte. Ha i chili, oregano og…

Les mer


Minikjøttboller

900 g kjøtt 2 skiver brød 2 ss tørket oregano 1/2 ts spisskummenfrø, støtt 1/2 liten tørket chili, støtt 1 ss frisk rosmarin, finhakket salt og nymalt pepper 1 eggeplomme 4 ss olivenolje 1 boks hakkede tomater 2 never frisk basilikum, revet i biter 60 g mozzarella, i biter 60 g parmesan, nyrevet…

Les mer


Eplekake

  150g smør 150g sukker 150g hvetemel 3 egg 2ts bakepulver 2ts vaniljesukker 3-4 epler sukker og kanel   Rør smør og sukker hvitt og porøst. Ta i eggene, ett av gangen. Rør godt mellom hver gang. Sikt inn vekselvis  hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i røren, til den er fin og jevn.…

Les mer


Ovnstekt kylling

1 frittgående kylling (1,5kg) salt og nymalt pepper 3 kraftige never med friske urter (basilikum, persille, merian) uten stilker og finhakket 4 spiseskjeer olivenolje 1 sitron, delt i fire 4 laurbærblader, revet i biter 2 kvaster frisk rosmarin Sett ovnen på 225grader. Skyll kyllingen inni og…

Les mer


Eplekake med sjokoladebiter

250 g hvetemel 2 ts bakepulver 125 g usaltet smør 250 g sukker 4 modne epler (eller bananer) 2 egg 1 ts vanilje-essens 175 g mørk sjokolade Forvarm ovnen til 180g. Finn frem en sil og sil mel og bakepulver opp i en stor bolle. Bland inn smeltet smør, sukker, epler, egg (piskes lett først), vanilje…

Les mer


Nonnenberg Riesling 2007

En Riesling i en klasse for seg selv. Mineralsk dominans på duft med innslag av sitrus. Stram og fyldig konsentrert på smak med spenstig syrestruktur. Lang og balansert med tørr finish. Nydelig vin fra monopol-vinmarken til Breuer. Er forholdsvis åpen nå, men har godt av noen år i kjelleren i…

Les mer


Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Riesling Spätlese Trocken 2008

Herlig, frisk, Rheingau med innslag av epler, blomster og et streif av mineraler og fersken på duft. Middels fyldig, frisk og syrlig vin med et streif av sødme i inngangen, god lengde og eplepreget finish med lang steinmineralsk ettersmak. Suveren vin til prisen. Passer godt til oster og fisk.…

Les mer


Busch Riesling Marienburg G.G. rothenpfad 2007

Dette er ren nytelse. Rik, kompleks og elegant vin som dufter av nydelige frukttoner og intenst og lovende mineralpreg. Den har et fruktig anslag, flott syre, veldig fast og samtidig veldig rik og innsmigrende stil, flott mineralpreg, sitter godt og utrolig lenge med masse sitruspreg i finishen.…

Les mer


Selvapiana Chianti Rufina 2006

Klassiker og et av de beste kjøpene i polets basisutvalg. Søtlig fruktighet med hint av kirsebær, lær og elegant trebruk. Balansert syre med faste tanniner. Fin lengde. Drikk nå og i to til tre år fremover. Passer til lam, lyst kjøtt og svin. les mer Chianti Ruffina vinmonopolet 160.- kr (v#…

Les mer


Kaffe & sjokoladesaus

50 g sukker 1,5dl balsamico-eddik 2 sjalottløk 1 fedd hvitløk 1 klype fersk timian 2 dl oksekraft 50 g sjokolade 1 enkel espresso 100 g setersmør Karamelliser sukker i en kjele og hell balsamicoen over. Tilsett grovkuttet sjalottløk, hvitløk og timian. Kokes til en sirup. Hell kraften over og kok…

Les mer