Pesce al forno

Denne saftige og gode fiskeretten fra Italia, Pesce al forno eller ovnsbakst fisk med tomater, er lett å lage og smaker utmerket. Spesielt god ble den med dagens vinforslag, en meget flott Chardonnay fra Burgund! -  -  - til 4 personer 1 kg fiskefileter (Brosme) 400 g tomater 3 hvitløksbåter 1 rødløk 1 neve basilikum 1 neve rosmarin 1/2 tørket chili 3 ss olivenolje Forvarm stekeovnen til 200° C.…

Les mer


Sitron Creme-Brulè (10 porsjoner)

9 egg 375g sukker 3dl kremfløte 4 sitroner (saft og skall) Marscaponecrem 1dl marscapone ost 1/2 dl kremfløte 1ts mynte gelè 1ss melis 1 vaniljestang (bruk kun frøene) Pisk sammen egg, sukker og fløte i en kaserolle. Tilsett sitronsaften og skallet. Rør godt inn. Sil blandingen og hell oppi små…

Les mer


Karamellis

3 deler Karamell saus 1 del konjakk Rør sammen til en jevn masse, sett i fryseren i 2 timer til den er tyknet noe. Ta den ut og hell over vanilje eller krokanis. Nydelig dessert.

Les mer


Lustau Solera Reserva Puerto Fino

Gylden farge. God og delikat duft med flor, frukt og fat. Smaken er fruktig og med et rikt anslag, svært bra frukt- og syrebalanse, gode nøttearomaer i slutten. Flott tørrhet. Meget godt kjøp. Passer til både kjøtt og fisk. mer om Lustau

Les mer


Bakt sjokoladekrem (6 porsjoner)

av Lars Lian og Ole Jacob Hoel 200g mørk sjokolde av høy kvalitet 3 hele egg 80g sukker 6cl espresso 3ss creme fraiche 2dl kremfløte Smelt sjokolade i vannbad. Pisk egg og sukker for hånd i noen minutter. Tilsett espressoi eggedosisen og rør inn i den smeltede sjokoladen og til slutt creme fraiche.…

Les mer


J. Moreau Chablis 2007

Fyldig anslag, god syre, stor fylde, flott frukt, godt mineralpreg, veldig bra kalkfedme, sitter svært lenge. En stofflig chablis som vil utvikle seg videre i minst 10 år til. Meget godt kjøp. 91 p Passer til relativt rike sjømatretter. J. Moreaus ”standardchablis” har mye karakter og i…

Les mer


Rødvinssaus

Rødvinssaus 1 ss smør 1 sjalottløk 1 hvitløksbåt 2 ss hvetemel 3 dl kraft eller buljong 3 1/2 dl rødvin 1 ts salt 1/2 ts timian 1/4 ts grovmalt pepper 2 ts ripsgelè 2 - 3 ss smør Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør til det blir blankt. Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen.…

Les mer


Reker i hvitløk (Gambas al ajillo)

500 g scampi 6 fedd hvitløk 6 ss olivenolje 1(2) ts cayennepepper noen klyper salt litt finhakket persille Rens rekene. Ha oljen i en stekepanne, legg oppi rekeskallene når oljen er varm. Når skallene blir røde tar du stekepannen av platen. Hell på litt ekstra olivenolje og la stå i ca. 30min og…

Les mer


Grove Scones (16stk)

250 g sukker 400 g smør saft og skall av 1/2 sitron og 1/2 appelsin 5 dl melk 600 g hvetemel 150 g sammalt hvete, grov 100 g hvalnøttkjerner, hakket 150 g rosiner Legg rosinene i vann dagen før. Bruk romtempererte råvarer. Bland sukker, smør og saften fra appelsinen og sitronen til en masse.…

Les mer


Espresso smoothie

Dette er en kald og god dessertdrikk som var min egenkomponerte drikke under min deltagelse i barista NM i 2007. 6 cl espresso 1 cl vanilje sirup 2 ss hjemmelaget vaniljeis 1 banan Skjær 10 tynne skiver av bananen og ha de i en mugge som du kan helle fra til slutt. Ha i isen, sirupen og kald…

Les mer


Martin Cendoya Reserva 2004

Fyldig anslag, stor bløthet i frukten, rik og elegant med god syre og fine myke men likevel tydelige tanniner, sitter lenge og godt.  En stor munnfull og en svært vellykket rioja som vil utvikle seg videre i minst 8 år. Meget godt kjøp. Passer godt til rike retter med rødt kjøtt. Heredad Ugarte…

Les mer


Lammesjy

Bein fra 1 stk lammerygg 1stk plommetomat 1stk sjalottløk 1/2stk sellerirot 1/2fedd hvitløk 1stk bouget garni 1dl hvitvin 3dl redusert oksekraft Hakk beina fra lammeryggen til små biter Brun beina godt i en kasserolle Kutt tomater, sjalottløk og sellerirot i små terninger Ha på grønnsakene…

Les mer


Trappist øl

Trappist øl er rangert som de beste øllene i verden. A Trappist beer is a beer brewed by or under control of Trappist monks. Of the world’s 171 Trappist monasteries (as of April 2005), seven produce beer (six in Belgium and one in The Netherlands). Only these seven breweries are authorized to label…

Les mer