Ovnstekt kylling

1 frittgående kylling (1,5kg)
salt og nymalt pepper
3 kraftige never med friske urter
(basilikum, persille, merian) uten stilker og finhakket
4 spiseskjeer olivenolje
1 sitron, delt i fire
4 laurbærblader, revet i biter
2 kvaster frisk rosmarin

Sett ovnen på 225grader.
Skyll kyllingen inni og utenpå og tørk den grundig med kjøkkenpapir. Gni salt i buken. kutt 4 lommer i skinnet på kyllingen og gni inn salt og krydderblandingen under huden. Drypp olivenoljen over. Ta sitronbitene og resten av urtene og fyll i buken på fuglen. Ta et bomullsnøre (1mm) og surr fuglen godt sammen. Ta noen små smørklatter og legg på toppen av fuglen før du setter den i en langpanne i ovnen. Brun på hver side i fem minutter før du lar den ligge i 1 time mens du av og til heller søet over fuglen. Fyll gjerne langpannen med gullerøtter, sjalottløk, paprika etc.

Server med stekte potetbåter, søtpotetstappe og kaffe og sjokoladesaus.

Anbefaler gjerne en Nonnenberg Riesling 2007