Ch. Fuissé Pouilly-Fuissé Tête de Cru 2016

Vinene fra Poully Fussè har fått mye internasjonal oppmerksomhet siden 1999 da vindistriktet Macconais fikk sin 3. kommunale Vin d'Appellation d'Origine Controlée (AOC)! Dagens vinforslag kommer fra en av de mest kjente vingårdene i området og er i tillegg en svært god vin som kan nytes til saftige og kremete fiskeretter. -  -  - Vincent-familien har eid Château-Fuissé siden 1862, en gård som er…

Les mer


Calem LVB 2003

Denne er ung myk og mørk i frukten. Duft av mørke søte bær, varm og innbydende med snev av kjøtt, fat, sjokolade. En superdeilig myk og innsmigrende ung portvin for de neste årene. Meget godt kjøp. Passer til mørk sjokolade eller som kosevin. Laget på; 40 % touriga nacional, 30 % tinto roriz, 30 %…

Les mer


Creolske reker med ris

1 liten boks tomater 2 ss smør 1-3 deler oliven olje 1 søt paprika 1 løk 2 selleri stenger 1 grønn pepper 2 ss tomatsaus 1 fersk tomat 1-4 kopper tørr hvitvin 1 kg reker eller kongereker litt Cayenne peper Div klyper Maldon-salt 1 ss sort pepper 1 ss hvit pepper 1 fersk tyme 2 ss……

Les mer


Bær i Vaniljesaus

1/2 vaniljestang 2 dl fløtesaften av 4 pasjonsfrukt 100 g hvit sjokolade 200 g søt kondensert melk 1 kg frosne bær (sukres lett) Kok opp fløte og vaniljestang. Hakk sjokoladen i grove biter, og rør den ut i fløten sammen med kondensert melk. Bærene taes ut 30 minutter før servering, legges i glass…

Les mer


Lammesadel

Gni kjøttet med hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Snitt fettsiden på sadelen. Brunes i stekepanne i ca 5 minutter til kjøttet er gyllent og fettet er sprøstekt. Stekes videre med fettsiden opp i stekeovnen på 180° i ca 15 minutter. La kjøttet hvile i ca 10 minutter. Skjær deretter kjøttstykket…

Les mer


Pio Cesare Barolo 2004

En av de store Baroloene. Nesen er typisk Nebbiolo, med mye eik i anslaget. Ikke spesielt kompleks nese. Stor og kraftig konsentrert smak som varer lenge. Hint av fioler, bjørnebær syltetøy, lakris og  kryddernellik. Tydelig vanilje på nesen også etter en stund.  Nydelig vin. Må dekanteres (1t).…

Les mer


Barmens stekte pærer

4 pærer av type Passe Crossanne 2 ss smør 4 ss brunsukker 1 vaniljestang ½ dl lønnesirup 50 g lyse og mørke rosiner 30 g pinjekjerner 1 ss smør 1 ss sitronsaft 1½ dl fløte Del pærene i 1 cm tykke skiver. Varm 2 ss smør i en panne, tilsett brunsukker og legg pæreskiver i pannen. Del vaniljestang på…

Les mer


Lammefilet med senneps-smør

800 g Ytrefilet av lam Smør til steking Salt og nykvernet pepper 150 g Smør 1 Kvast(er) Rosmarin 4 ss Persille 1 ss Fransk sennep, fin 1 ss Sennep, grov 4 ss Brødsmuler 5 dl Lammesjy Nypoteter Kantareller 1 Løk 6 Tomater Potetpuré: Skrell potetene og del i to. Kok potetene med hakket sjalottløk og…

Les mer


Fiskegryte med snøfrisk

600 gr ca fiskefilet av torsk, sei, eller ørret 1 liten purre 1 paprika rød 1 fedd hvitløk 2 ss TineSmør 1 ts salt 2 ts pepper litt sitronsaft 3 dl TINE Matfløte 1 beger (125 g) Snøfrisk Naturell eller dill litt basilikum frisk, hakket Fremgangsmåte: Hakk paprika og skjær purre i strimler. Fres…

Les mer


Vin lagrings- og serverings temperaturer

For kald hvitvin skjuler både smak og aroma; dette gjelder også for rødvin. Når røde viner serveres for varme, vil de faste stoffene (eksempelvis garvestoff) fremheves og dominere smaksbildet, noe som gir et helt feil inntrykk. Konsentrer deg om å gi vinen den optimale temperatur, slik at den for…

Les mer


Sommerdrink med hyllebærsaft

Ble anbefalt denne drinken hos "Farmers Market",  i de sene, varme sommertimer blir denne en vinner. 1/2 Lime 1 ss brunt strøsukker 2 cl rom ca 1 dl tørr hvitvin ca 1 dl hylleblomst saft Ta sukkeret i en morter, kryst saften av limen oppi og mal det hele sammen til det blir en jevn masse. Hell oppi…

Les mer


Bruscetta

5 modne tomater 1/2 rødløk 160g fetaost 2ss olivenolje, extra vergine 1ss rødvinseddik 1 ts oregano Finhakk tomatene og løken, smuldre fetaosten og legg alt i en liten bolle. Hell over olivenolje , rødvinseddik og oregano. Rør forsiktig og smak til med salt og pepper. Skjær til passende store…

Les mer


Lammeskank

Frosne lammeskanker koster så lite som 130.- kr per kilo, men ikke la prisen lure deg. Etter den er tilberedt som vist her, smaker det utrolig godt. Må prøves! NB! Beregn minimum en dag til tining. 6 stk lammeskanker 1 ts korianderfrø 1 liten, tørket chili 1 ss frisk rosmarin 1 ts tørket merian…

Les mer