G. Rosso Etna Rosso 2017 / Etna Bianco 2019

Å starte på nytt langt borte fra kjente trakter er ikke lett, men når Davide gjør det tar han oppgaven alvorlig. Med sitt eget fotavtrykk klarer han å lage noe spesielt godt, riktignok av en svært god vinmark, men det er verd å legge merke til vinene hans fra Sicilia også! -  -  - Giovanni Rossos historie starter i 1930 da Tommaso Canale og hans kone Esterina bestemmer seg for å lage vin i…

Les mer


Chateu Laroque 2004

En dyp rød, tørr, flott, vin med smak av treverk og stor sødme fra moden frukt, samt lær og mørk sjokolade. Hadde den sammen med hjemmelaget pizza, og fikk en uforglemmelig opplevelse. Drue: 87% Merlot, 11% Cabernet Franc, 2% Cabernet Sauvignon. The average age of the vines is 35 years. Passer…

Les mer


Rancho Santa Rosa pinot noir 2006

Dette er en fantastisk rund men allikevel kraftig Pinot, med lang ettersmak. This block of clone 667 pinot noir is planted on a steep south facing slope replete with limestone. Aromas of thyme, pink peppercorn and pomegranate followed by savory flavors of meat, soy and plum. Very rich and firmly…

Les mer


Kylling med Bulgur og Appelsinsaus

4 kyllingfileter 2 ts maldonsalt 1 ss smør Saus 1/2 appelsin (saft og revet skall) 2 dl creme fraiche 1 terning kylling eller hønsebuljong 1 ts soyasaus 1 ts sambal oelek 1 ss rosiner 1 kvast persille 1/2 vårløk Vask appelsinen, rasp appelsinskallet og press appelsinsaften ut, ha i en gryte sammen…

Les mer


Jean-Marc Bernhard Grand Cru Schlossberg Riesling 2007

Dette er en kjempegod, halvtørr, Fransk Riesling. Duften av varme eppler, nellik, og karse pirrer nesen. Smaken skuffer ikke. Den er herlig, floral og fruktig, med en kompleks mineralitet og en lang fruktig ettersmak. Jean-Marc Bernhard vinmonopolet 260.- kr (v# 59391 )

Les mer


Griseskank bakt med honning og bokkøl

Eyvind Hellstrøms oppskrift ble prøvd med suksè denne helgen. Den opprinnelige oppskriften hadde 4 skanker på 4 personer, men de jeg kjøpte var så svære at det holdt med 2 stk til 4 personer. 2 stk ferske griseskanker 2 stk gulrot 1 stor løk 2 fedd hvitløk 1 ss fersk ingefær 2 stk stjerneanis 1 ts…

Les mer


Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2005

Dette er en av de store og mest prissatte Amarone vinene til Tommasi. Dyp rød på farge. Ganske intens duft preget av moreller, kirsebær og plomme, hint mineraler og søt lakris. Fast og bløt ettersmak. Druer; 50% Corvina + 30% Rodinella + 15% Corvinone + 5% Molinara Passer til stekt (rødt) kjøtt og…

Les mer


Barale Barbera d'alba Preda 2006

Nydelig Barbera d`Alba. Det merkes at 2006 var et godt år for Barbera vinen. Smak av plommer, lakris, fin syre og lang fløyelsmyk ettersmak. Denne er å finne i små kvanta på Vika spesialpol, Oslo. les mer Barale Fratelli Vinery vinmonopolet   247,60 kr (64302)

Les mer


Barale Barbera d’alba Preda 2006

Nydelig Barbera d`Alba. Det merkes at 2006 var et godt år for Barbera vinen. Smak av plommer, lakris, fin syre og lang fløyelsmyk ettersmak. Denne er å finne i små kvanta på Vika spesialpol, Oslo. les mer Barale Fratelli Vinery vinmonopolet   247,60 kr (64302)

Les mer


Baconsurret indrefilet med kantarellfrikkasè

800 g indrefilet hjemmelaget viltkrydder salt og pepper 10 skiver bacon Krydre kjøttet med viltkrydder, salt og pepper. Hvil i kjøleskapet en halv time. Ta filèen ut og surr bacon rundt hele, rull det hele stramt inn i plastfolie og la hvile i kjøleskapet igjen i minst en time. Ta ut filèen og…

Les mer


Niepoort Morgadio da Calçada Tinto 2005

Dette er en vin du sent vil glemme. Intens fruktig med anslag av mørke plommer. Kompleks og konsentret smak av mørke bær, lær og sjokolade. Lang ettersmak. Morgadio da Calcada vinmonopolet 284.- kr (v# 5647801)

Les mer


Zenato Amarone Classico 2005

Mørke frukter, søte tanniner. Smak av krydder, rosiner, nøtter og mineraler, bitter sjokolade i avslutningen. Alkoholprosenten på 16,5% merkes og ødelegger noe av totalsmaken. Dekanteres minst 1 time. Druer; 80% corvina, 10% rondinella, 5% sangiovese, 5% molinara Passer til smaksrike retter med…

Les mer


Undergrunns restauranter

Undergrunnsrestauranter er ikke noe nytt fenomen: I Latin-Amerika har de lange historiske røtter, og går under navnet «paladares» eller «puertas cerradas» – låste dører. Cuba og Buenos Aires har lange tradisjoner. Likeledes Hong Kong, der etablissementene heter «fang cai» og representerer noe av…

Les mer