Indrefilet av storfe

600g indrefilet av storfe
10 poteter
1 søtpotet
10 knaskegullerøtter
smør
olje
salt
pepper

Ta det møre fine kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før tilberedning. Gni godt inn salt og nykvernet pepper. La hvile. Skrell potetene og skjær i passe tykke skiver. Kok opp til nesten gjennomkokt. Brun kjøttet i olje og smør på høy varme i pannen, la hvile. Bruk samme panne til å brune potene. Legg kjøttet i en langpanne sammen med poteter og knaskegullerøtter, på 180 C til kjernetemperaturen på kjøttet er ca 60 C. Ta ut og hvil i 10 min før servering. Kok opp 1 søtpotet sammen med to vanlige poteter til de er nesten gjennomkokt. Stamp det hele til mos med litt fløte og melk mens du smaker til med salt og pepper.

Server gjerne med en frisk salat av Red Rhubarb blader, Ruccola og tomater. Crema de Balsamico er godt som dressing på salaten.

Til denne retten passer det meget bra med Brun Ølsaus til.

Vinforslag; Felton Road Pinot Noir 2007