Fiske og skalldyrsuppe

2 dl beurre blanc **
2 ss god olivenolje
1 løk
2 dl hvitvin
1/2 dl fløte
100 g smør
150 g ørretfilet
150 g steinbitfilet
150 g rensede reker
1 gulrot
1 fennikel
1 bit sellerirot
2 tomater
1 liten purre
2 sjampinjonger
6 ss hakkede urter (basilikum, gressløk og persille)
6 dl fiskekraft
salt og pepper fra kvern

Skjær all fisk i terninger, ca 2 x 2 cm. Rens og skjær rotgrønnsakene i tynne strimler. Lag Beurre Blanc ** og hold den varm i vannbad til suppen skal lages.   Finhakk urter.  Del tomatene i to. Skrap ut kjernene. Del fruktkjøttet i terninger på 2×2 cm. Varm fiskekraften, tilsett rotgrønnsakene og kok opp. Tilsett tomat, fisk og reker. Kok opp igjen og pisk inn smørsausen. Smak til med salt og nykvernet pepper. Ha i urtene og server suppen med godt ferskt brød.

** Beurre blanc
2 ss usaltet smør til fresing av løken
3 sjalottløk
1 dl hvitvin
200 g usaltet smør
salt
nykvernet pepper

Finhakk sjalottløken og fres den forsiktig i smør. Spe med vin og krydder. Kok inn til sirupskonsistens. Visp inn smøret kraftig over svak varme til sausen blir hvit og skummende.