Thymiopoulos Xinomavro Young Vines 2019

Vi skal til Hellas og til en rimelig (195.-) men også en svært god vin for pengene. Etter å ha smakt den blindt tok jeg tok den først for å være fra Pinot eller Nebbiolo-land og ble overrasket da det viste seg å være Xinomavro druen og en vin fra Hellas. I ettertid ser jeg at flere har tenkt i samme retning gjerne fordi druen har mye av de samme kvalitetene/kjennetegnene til Pinot Noir og…

Les mer


Fiskegryte med snøfrisk

600 gr ca fiskefilet av torsk, sei, eller ørret 1 liten purre 1 paprika rød 1 fedd hvitløk 2 ss TineSmør 1 ts salt 2 ts pepper litt sitronsaft 3 dl TINE Matfløte 1 beger (125 g) Snøfrisk Naturell eller dill litt basilikum frisk, hakket Fremgangsmåte: Hakk paprika og skjær purre i strimler. Fres…

Les mer


Vin lagrings- og serverings temperaturer

For kald hvitvin skjuler både smak og aroma; dette gjelder også for rødvin. Når røde viner serveres for varme, vil de faste stoffene (eksempelvis garvestoff) fremheves og dominere smaksbildet, noe som gir et helt feil inntrykk. Konsentrer deg om å gi vinen den optimale temperatur, slik at den for…

Les mer


Sommerdrink med hyllebærsaft

Ble anbefalt denne drinken hos "Farmers Market",  i de sene, varme sommertimer blir denne en vinner. 1/2 Lime 1 ss brunt strøsukker 2 cl rom ca 1 dl tørr hvitvin ca 1 dl hylleblomst saft Ta sukkeret i en morter, kryst saften av limen oppi og mal det hele sammen til det blir en jevn masse. Hell oppi…

Les mer


Bruscetta

5 modne tomater 1/2 rødløk 160g fetaost 2ss olivenolje, extra vergine 1ss rødvinseddik 1 ts oregano Finhakk tomatene og løken, smuldre fetaosten og legg alt i en liten bolle. Hell over olivenolje , rødvinseddik og oregano. Rør forsiktig og smak til med salt og pepper. Skjær til passende store…

Les mer


Lammeskank

Frosne lammeskanker koster så lite som 130.- kr per kilo, men ikke la prisen lure deg. Etter den er tilberedt som vist her, smaker det utrolig godt. Må prøves! NB! Beregn minimum en dag til tining. 6 stk lammeskanker 1 ts korianderfrø 1 liten, tørket chili 1 ss frisk rosmarin 1 ts tørket merian…

Les mer


Sitron Creme-Brulè (10 porsjoner)

9 egg 375g sukker 3dl kremfløte 4 sitroner (saft og skall) Marscaponecrem 1dl marscapone ost 1/2 dl kremfløte 1ts mynte gelè 1ss melis 1 vaniljestang (bruk kun frøene) Pisk sammen egg, sukker og fløte i en kaserolle. Tilsett sitronsaften og skallet. Rør godt inn. Sil blandingen og hell oppi små…

Les mer


Karamellis

3 deler Karamell saus 1 del konjakk Rør sammen til en jevn masse, sett i fryseren i 2 timer til den er tyknet noe. Ta den ut og hell over vanilje eller krokanis. Nydelig dessert.

Les mer


Lustau Solera Reserva Puerto Fino

Gylden farge. God og delikat duft med flor, frukt og fat. Smaken er fruktig og med et rikt anslag, svært bra frukt- og syrebalanse, gode nøttearomaer i slutten. Flott tørrhet. Meget godt kjøp. Passer til både kjøtt og fisk. mer om Lustau

Les mer


Bakt sjokoladekrem (6 porsjoner)

av Lars Lian og Ole Jacob Hoel 200g mørk sjokolde av høy kvalitet 3 hele egg 80g sukker 6cl espresso 3ss creme fraiche 2dl kremfløte Smelt sjokolade i vannbad. Pisk egg og sukker for hånd i noen minutter. Tilsett espressoi eggedosisen og rør inn i den smeltede sjokoladen og til slutt creme fraiche.…

Les mer


J. Moreau Chablis 2007

Fyldig anslag, god syre, stor fylde, flott frukt, godt mineralpreg, veldig bra kalkfedme, sitter svært lenge. En stofflig chablis som vil utvikle seg videre i minst 10 år til. Meget godt kjøp. 91 p Passer til relativt rike sjømatretter. J. Moreaus ”standardchablis” har mye karakter og i…

Les mer


Rødvinssaus

Rødvinssaus 1 ss smør 1 sjalottløk 1 hvitløksbåt 2 ss hvetemel 3 dl kraft eller buljong 3 1/2 dl rødvin 1 ts salt 1/2 ts timian 1/4 ts grovmalt pepper 2 ts ripsgelè 2 - 3 ss smør Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør til det blir blankt. Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen.…

Les mer


Reker i hvitløk (Gambas al ajillo)

500 g scampi 6 fedd hvitløk 6 ss olivenolje 1(2) ts cayennepepper noen klyper salt litt finhakket persille Rens rekene. Ha oljen i en stekepanne, legg oppi rekeskallene når oljen er varm. Når skallene blir røde tar du stekepannen av platen. Hell på litt ekstra olivenolje og la stå i ca. 30min og…

Les mer