Andebryst med olivensaus

til 4 personer

2 andebryst (à 150g)
2 ts korianderfrø
2 ts svart pepperkorn
2 ts maldonsalt
2 hvitløksfedd
salt

Gni andebrystene inn med en blanding av knust pepper, korianderfrø og salt. Ta skallet av og knus hvitløken med flatsiden på en kniv. Varm opp en stekepanne på middels varme med smør, rapsolje og hvitløken. Legg andebrystene med skinnsiden ned og stek til svoren er gyllen og sprø. Ta andebrystene ut og la de hvile noen minutter. Forvarm ovnen til 80°, legg stykkene i en ildfast form og la stå i ovnen i ca 1 time til steken får en kjernetemperatur på 57-62º.

saus
2 stk lime
4 ts honning
5 ss worchester
4 ss soyasaus
2 ss tomatketchup
2 ss oliven (uten sten)
50 g smør

Kok honningen til den blir til lys karamell. Ha i ketchup, worchestersaus, soyasaus, saften av lime og oliven i skiver. Kok til det tykner og rør inn smør. Riv skallet fra en lime i sausen. Hold den varm til servering.

spinatpurrè
500 g spinat
50 g smør
2 dl fløte
1 ts sukker
1 klype kayennepepper
salt

Kok spinat i saltet vann i 3 minutter, avkjøl i isvann og kryst vannet godt ut av spinaten. Kjør spinaten i en blender til en fin purrè. Ta ut av blenderen og varm opp purrèen med smør, sukker, salt og kayennepepper. Rør inn 1 ss lett vispet kremfløte til slutt.

Som tilbehør valgte jeg å ha til potetstaver (først kokt og så stekt i panne med godt smør) og frityrstekt pastinakk-chips.

Anbefalt drikke: Sainte Epine 2009