Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2017
29. august 2020
S.A Prüms er en velkjent gård som har laget vin i Moseldalen i omlag 200 år. Gården ble grunnlagt av Sebastian Alois Prüm men det var først da Raimund Prüm tok over i 1971 at vingården utviklet seg til å bli en av de mest fremgangsrike vinhusene i Mosel. Siden 2017 er det hans datter, Saskia, som har tatt over driften. Gården ligger en halvtimers kjøretur nord for en av Tysklands eldste…
Mikrobryggeriet
31. januar 2009
Oslo Mikrobryggeri er et bryggeri og en pub i Oslo. Bedriften var det første nyetablerte bryggeriet på 1900-tallet i landet, og det første pubbryggeriet i Norden. I 2009 er Oslo Mikrobryggeri det eneste bryggeriet i Oslo.
Ingefærglasert viltfilet
31. januar 2009
50 gr ingefær 1 dl vann 4 ss sukker 600 gr reinsdyrfilét , rådyr eller hjort 2 ss TineSmør 2 ss solsikkeolje 1 stk. hvitløksbåt Jordskokk-/eplepuré: 200 gr jordskokk 3 stk. middels store mandelpoteter 1 stk. sjalottløk 1 ss TineSmør 2 dl TineMelk Hel 2 dl TINE Matfløte 1 stk.…
Créme Brùlée (ca 4 porsjoner)
28. januar 2009
8 eggeplommer 100g sukker 6 dl kremfløte 2 vaniljestenger brunsukker Skjær vaniljestengene i to og skrap ut vaniljen. Hell fløten i en kjele sammen med vaniljestengene og vaniljen. La det koke nesten helt opp (NB! Skal ikke koke). Pisk egg og sukker i en bolle, og mens du pisker heller du fløten…
Pannacotta
26. januar 2009
ca 8 porsjoner 2 dl kremfløte 2 dl sukker 2 stk yoghurt naturell, Biola 4 stk gelantinplater 3 vaniljestenger (Tørsleffs) Del vaniljestengene på langs og skrap ut vaniljefrøene. Legg frøene og stengene i en gryte sammen med fløten, sukkeret og kok opp. Ha i gelantinen. La det stå i ca 10min mens…
Kanelboller
26. januar 2009
gir ca 12 boller 4dl melk (30grader) 1kg hvetemel 150g sukker 2ts havsalt 2ts kardemomme 50g gjær 150g smør (deles i terninger) kanel 1 egg Varm melken fingervarmt. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut i melken. Ha i salt, hvetemel, sukker og kardemomme. Hold igjen smøret og 1dl av melken.…
Skoleboller (ca 12stk)
26. januar 2009
3,5 dl melk 150 g smeltet smør 1 dl sukker 2 ts kardemomme 1 ts vaniljesukker 9 dl hvetemel 2,5 ts tørrgjær Vaniljesaus (bruk 2dl melk i stedet for 4dl) 1 egg Melis Bland alt i en bolle og elt på sakte fart i 10min. La deigen heve i 1 time, del deigen i ca 12 og rull ut til boller. Etterheves i…
Sitronpannacotta
26. januar 2009
til 4 personer 1 appelsin 1 sitron 1/3 l fløte 90g sukker 2 plater gelantin Gelantinen legges i kaldt vann. Kok inn revet appelsinskall, saften av appelsin og sitron, fløte og sukker til det er litt redusert, ca. 15min. Ha gelantinen i, rør til den er løst opp i vesken. Settes til kjøling. Pisk 2…
En Bollery Terres d’en Face 2006
26. januar 2009
Dette er en ny og fantastisk god vin på Vinmonopolets utvalg. Fruktig og fyldig med et helt smaksbilde. Mørke bær, integrerte fattoner. Flott fylde, mørk og tung, med lett avslutning. The vineyard, ‘En Bollery' is a plot just opposite Clos Vougeot. It sits in front of the Boisset family home, La…
Quinta de Santa Julia Reserva 2001
25. januar 2009
Fyldig og kompleks med aroma av mørke bær. Fast og fyldig i anslaget, veldig god konsentrasjon, fine syrer og gode faste tanniner, sitter veldig lenge. En flott vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. Passer til gode retter med vilt, men også okse. 197.- kr
Francis Coppola Cabernet Sauvignon 2006
25. januar 2009
We combine fruit from appellations as far north as El Dorado and as far south as Paso Robles, where soils range from sandy clay loam to black volcanic obsidian. Likewise, some of our vineyards experience a unique diurnal temperature pattern; extremely hot days are tempered by very cool nights,…
Vigneti di Torbe Valpolicella Classico Superiore 2003
25. januar 2009
Dette er en fantastisk fyldig vin, intens rubinrød farge, fin moden fruktighet med preg av kirsebær og moreller, hint av lær og krydder, kompleks med flott bløthet og stor karakter. Kanskje årets beste vinkjøp. 133.- kr
Libera Barbera d'asti 2003
25. januar 2009
Dyp rød. Aroma preget av plomme og fatkrydder, innslag av lær. Libera er 100% Barbera, håndplukket fra vinmarker i Agliano Terme. Det er forholdsvis unge vinstokker som benyttes. Etter gjæring og stabilisering har den lagt 12 måneder på eik. Den er rik med innslag av paprika, modne plommer,…