Olek Bondonio Langhe Nebbiolo 2018

Benytt gjerne anledningen til å laste opp noen av denne supre Langhe Nebbioloen fra Olek. Eventuelt kan den og mange andre av hans viner smakes på winemakermiddagen som holdes på matkurs.no nå på lørdag (7/12). -  -  - Olek Bondonio har på de 14 årene han har drevet familegården, klart å opparbeide seg kultstatus med vinene sine. Gården, La Berchialla, har vært i familiens eie i omtrent 200 år,…

Les mer


Maràia Barbera Monferrato 2006

Virkelig et superkjøp fra Piemonte. Ren, frisk plomme og bærfrukt, og uten eikesmak. Herlig saftig, fruktig og elegant barbera til lavpris. Imponerende. Nå til 2007 Duft av bjørnebær, sjokolade, kirsebær og vanilje. Smak av skogsbær og vanilje. Passer veldig godt til tapas. 129.- kr

Les mer


Bussola Valpolicella Classico Superiore 2004

Aroma med preg av mørke bær og tørket frukt. Utrolig fyldig duft av svarte plommer, mørke bær, skogsbær, tørket frukt som rosiner, krydder og eik.”Svær”, søtlig preg med vekt på tørkede frukter, mørk Valrohna-sjokolade, anis og julekrydder med noe kirsebær. Sødmefull og intens. Lang, frisk smak.…

Les mer


Rietine Chianti Classico 2006

Fyldig anslag, flott syre, veldig elegant og rik med gode tanniner, sitter godt med noe fatsødme i finishen. En fortsatt veldig ung vin som helst bør ligge litt før den nytes. Og som vil utvikle seg videre i fire-fem år. Meget godt kjøp. Passer til biff med saus. Aperitif.no 158.- kr

Les mer


Vinbaren og restauranten Cru

Et a-lag med kokkekjendiser og vinelskere står bak vinbaren og restauranten Cru. Resultatet er et vinmekka med mat. Vinentusiaster har ventet i flere uker på åpningen av Cru på Majorstua. Restauranten har vært hypet på vinsider på internett. Kjente navn som Bocuse-vinner Terje Ness, tidligere…

Les mer


Langtidskokt lammeskank med bløt polenta

til 4 personer 4 skanker et par kvister rosmarin 1 helt hode hvitløk 1 løk 2 skrelte gulrøtter 3-4 tomater skallet av ½ sitron 1 kvist timian 1 dl soyasaus 1 kvist basilikum salt og pepper ½ flaske hvitvin polenta 200 g polentagryn 1 liter vann 1 løk, finhakket 100 g smør 100 g revet parmesan…

Les mer


Hvor får du god Espresso?

Det er altfor langt mellom kaffebarer med kunnskap om eller ferdigheter til å lage en riktig god espresso og cappuccino, eller andre melkebaserte espressodrikker. Denne oversikt er, etter vår mening, et utvalg av steder som jevnt leverer en god espresso. Vi tar gjerne imot tips. Oslo - Tim…

Les mer


Caretto Negro

2 cl svart sambuca 6 cl espresso Svart sambuca smaker mye anis. Hell oppi sambuca i en espressokopp sammen med kaffen. Passer etter et rikt og tungt måltid.

Les mer


Domaine Coursodon Silice 2005

Dyp blårød. Aroma preget av skogsbær, morell og urter, streif av skogbunn, kamfer, pepper og lær i lang ettersmak. Mineralsk og medisinal duft med innslag av tre, røde bær og tjære. Konsentrert syrah med bra lengde med integrert eik. Lang avslutning med karakter av kjølig frukt. Drikkes nå og i…

Les mer