Røkt Kolje med salat og sennepssaus

Jeg fikk servert en forrett med røkt kolje på Dekka Bord og likte den så godt at jeg måtte prøve å sette sammen min egen lille versjon av den. Nydelig kolje ble handlet inn hos Hallen Spiseri og Fiskeutsalg på Vippa og resultatet, sammen med vinen fra Zind Humbrecht ble en stor suksess! -  -  - til 6 personer 200 g røkt kolje ruccola red rhubarb babyspinat rød lollo god olivenolje balsamico…

Les mer


Bakt ishavsrøye på asparges

til 4 personer 400 g ishavsrøye-filet 4 ss lakserogn kål og asparges 1 lite kålhode 12 grønne asparges 1/2 lime 1 dl hvitvin 1 dl fløte 50 g usaltet smør 2 ss hakket gressløk Kok inn hvitvinen til det nesten ikke er noe igjen. Ha i fløte og kok opp. Ha i finsnitted kål og hele asparges og la det…

Les mer


Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2010

Nydelig frisk og saftig økologisk vin fra Kühling-Gillot. 2010 var preget av en lang vinter som ga en sen start på veksten. Storm og haggel i juni med regn og kulde videre ga ytterligere forsinket vekst. Ikke før i oktober kom varmen for fullt. Riesling druene ble plukket så sent som 22. oktober.…

Les mer


Stekt torsk på potetpurrè

for 4 personer Det ser kanskje ikke så godt ut som det faktisk smaker. Men fersk torsk på potetpurè og en salt saus, sammen med en kraftig barbera fra Renato Ratti ble en mektig god opplevelse. 800 g torskefilet 600 g poteter 12 hvitløksfedd 1 dl melk 2 dl fløte 100 g smør Kok potetene møre sammen…

Les mer


Nøttekake

til 6 personer 150 g hasselnøttkjerner 110 g sukker 4 egg 15 g rosiner 5 cl cognac La rosinene trekke i cognacen noen timer, minst. Helst over natten. Rist nøttene i ovnen i ca 20 min på 180°. Ta de ut og gni av skallet med et håndkle. Kjør nøttene i en kjøkken-maskin til de er grovmalte. Evnt. kan…

Les mer


Grotte Alte Cerasuolo di Vittoria Clasico DOCG 2006

Arianna Occhipinti har raskt blitt en av mine favorittvinmakere. Grotte Alte er den første årgangen av denne vinen, en vin du sent vil glemme.   Occhipinti er lokalisert i Vittoria, sørvest på øyen Sicilia. Ariannas omdømme som vinmaker vokser med hver årgang. Hennes første årgang var i 2004, men…

Les mer


Bruno Giacosa Barbera d'Alba Falletto Serralunga d'Alba 2008

Bruno Giacosa lager noen av de beste viner som er å oppdrive. Vinen er gjæret i rustfrie ståltanker for å bevare den intense aromaen, typisk for denne druen. Maserasjon varer i 14 dager med omrøringer daglig for å gi vinen dypere farge. Deretter lagres vinen på store franske eikefat i 11 måneder,…

Les mer


Sennepssaus

1 dl appelsinsaft 1 dl gulrotsaft 1-2 dl fiskebuljong eller fiskekraft 1 ss grov helkorn sennep 2 ss kaldt usaltet smør salt/pepper cayennepepper sitronsaft Kok inn appelsinsaft, gulrotsaft og fiskebuljong til det halve. Tilsett sennep og pisk inn smøret. Smak til med salt, pepper, cayennepepper og…

Les mer


Honninglasert elgstek

for 4 personer 600 g elgstek 5 fedd hvitløk 1/2 løk akasie honning salt & pepper Brun smør sammen med rapsolje i en panne. Tørk godt av steken og stek den på høy varme sammen med noen kvister rosmarin, i 1 min. på hver side. Ta ut steken og massèr inn honning, salt og pepper. Ha den i en…

Les mer


Odfjell 2005

Dette er Odfells signaturvin. 2005 årgangen er regnet som den beste årgangen så langt, selv om den fortsatt er veldig ung. Vinen og drueblanding er basert på den beste druekvaliteten dette året (Carignan). En deilig vin, mørk og tung med fin balanse, myke tanniner, pepper, bringebær, bjørnebær,…

Les mer


Lonardo Aglianico 2008

Contrade di Taurasi er en 5 ha, familieiet vingård som først i 1998 kom med en egenprodusert vin på markedet. Før denne tid solgte de druene sine til et kooperativ. Contrade de Taurasi er også de eneste i verden som selger hvitvinen Grecomust' IGT Campania, laget på druen Grecomust. Aglianico er…

Les mer


Scarzello Barolo Vigna Merenda 2005

Dette er CRU vinen til Scarzello som bare blir produsert i gode årganger. Vigna Merenda er også en enkeltmarksvin som Scarzello har monopol på i Sarmassasonen. Den får ca 30 dager maserasjon før den lagres på 25hl slovanske eikefat i 2 og et halvt år. Når Federico føler det er riktig, "klarer" han…

Les mer


Ovnsbakt Kje

til 2 personer 0,8 kg kje (killing) 1 neve frisk ingefær 1 lime 1 ss persille 1 ss havsalt sort pepper 1 ts korianderfrø 1 ts fennikelfrø 2 gullerøtter 2 rødløk 2 persillerot 2 søtpoteter 150 g sellerirot 2,5 dl vann 1 ts salt Sett stekeovnen på 210°. Riv limeskall og press saften. Skrell og riv…

Les mer