Bruno Giacosa Barbera d'Alba Falletto Serralunga d'Alba 2008

Bruno Giacosa lager noen av de beste viner som er å oppdrive.

Vinen er gjæret i rustfrie ståltanker for å bevare den intense aromaen, typisk for denne druen. Maserasjon varer i 14 dager med omrøringer daglig for å gi vinen dypere farge. Deretter lagres vinen på store franske eikefat i 11 måneder, før den raffineres og filtreres før tapping. Den første vinmarken Giacosa kjøpte var Falletto vinmarken i Serralunga. En vinmark som er sørvest-vendt og hvor vinrankene står i en blanding av leire og sand.

Giacosa produserer ca 400`flasker vin på 300 hektar hvorav Giacosa eier 100 hektar selv. Resten dyrkes på kontrakter med andre vinbønder i området.

Denne Barberaen har en fruktig og god smak av blåbær, bjørnebær, tørkeet frukt og lakris. Frisk syre, myke og fine tanniner. En god smaklsopplevelse som sitter lenge.

Noe bunnfall, bør dekanteres.

Drue: 100% Barbera de Alba

Passer til: Vilt, and, roastbiff og retter av kalv.

Gaia Wine

Vinfakta.no

Bruno Giacosa

Vinmonopolet 258.-kr (v#4930301)