Grotte Alte Cerasuolo di Vittoria Clasico DOCG 2006

Arianna Occhipinti har raskt blitt en av mine favorittvinmakere. Grotte Alte er den første årgangen av denne vinen, en vin du sent vil glemme.  

Occhipinti er lokalisert i Vittoria, sørvest på øyen Sicilia. Ariannas omdømme som vinmaker vokser med hver årgang. Hennes første årgang var i 2004, men det var ikke før i 2005 at hennes viner ble internasjonalt distribuert. Arianna har totalt 12 hektar av Nero d’Avola og Frappato vinstokker som dyrkes etter biodynamiske metoder. Til vanlig jobber det 5 personer på gården, mens under innhøstingen kan være opptil 9 personer i sving. Men det er Arianna selv som tar beslutningene i alle ledd av produksjonen. De 40 år gamle vinrankene til denne vinen står på en åskam ovenfor byen Vittoria i kalkholdig jord.

Etter 40 dagers maserasjon lagres vin fra Nero d’Avola og Frappato-druene hver for seg i 1 år før de blandes sammen og får 3 år til på Slovanske eikefat og så 1 år på flaske, før den når markedet.

Denne vinen er nesten litt tåkeaktig, ufiltrert og saftig, med pent balansert syre og nydelig balanserte tanniner som gir en fløyelsaktig munnfølelse.

Kun 4120 flasker er produsert av 2006 årgangen, neste årgang blir 2008.

Drue: 50% Nero d’Avola, 50% Frappato.

Passer til; vilt, fugl, pasta og lyst kjøtt

Winetrade.se

Vinforum

Arianna Occhipinti    -kart

Vinmonopolet 360.-kr (v#9424901) Kun tilgjengelig på Vika Vinmonopol, eller på bestillingsutvalget.

Andre viner fra Occhipinti;
Occhipinti SP68 Nero d’Avola e Frappato 2009
Occhipinti Il Frappato 2007