Cornelius på holmen

Jeg hadde nylig stor glede av å spise middag ute på sjømatrestauranten, Cornelius på holmen. Et unikt sted med en fin gjeng dedikerte personer med lidenskap for service, mat og vin.

Vi ble hentet på kaien i Bergen sentrum med egen båt, som tok oss ut til holmen ved Bjorøy hvor restauranten ligger. Turen tok ca 20 minutter. Der ble vi godt tatt imot av vertskapet med champagne på kaien. Her vartes det opp med de ferskeste råvarer like utenfor døren. Med levende hummer, kreps, kamskjell, krabber og fisk i egne tanker på stedet. Ferskere sjømat er ikke mulig å oppdrive.

Det ble snart klart for oss at vi var kommet til et sted hvor de ansatte trives svært godt og at alle hadde en lidenskap og kunnskap for stedet og for faget sitt. Vi fikk den beste service en kunne ønske seg. Hyggelig var det også at kokken presenterte hver rett.

Vinkjeller (Grotte)

Cornelius har en flott vinkjeller (grotte) med ca 6000 viner og to sommelierer som hjelper deg til å finne best mulig vin til maten. Vingrotten er sprengt ut i fjellet og får naturlig kjøling fra sjøen og konstant høy luftfuktighet som garanterer for optimale forhold og oppbevaring vinene. De har ikke vinkart, men tar gjerne gjestene med ut i vinkjelleren og hjelper deg til å velge riktig vin til maten. Les mer om Fredrik Molin, som har ansvar for vinkjelleren, her.

Kamskjell til forrett

Til forrett hadde vi pannestekt kamskjell med blomkål og brokkoli, og en chorizo vinaigrette. Vinfølge ble en lett eiket hvitvin fra Frankrike, Michelot Bourgogne Blanc 2008.

Hovedretten var ovnsbakt lange med asparges, gulrot, reddik, confitert nypotet og okseglace med dill. Siden det var okseglace til saus, ble det valgt en litt kraftig Valpolicella til hoved retten, Veneti La Casetta Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2008. En meget god vin som jeg også
kommer til å kjøpe inn til senere anledninger!

Rødvin til hovedretten.

Til dessert hadde vi fersken med jordbær og cider sorbet, hvit sjokolade skum og friske bringebær. Det ble brukt litt ekstra tid i vinkjelleren før vi fant frem en Jos. Christoffel jr. Ürziger Würzgarten Riesling Auslese 1992, som komplementerte desserten perfekt (Se også denne anmeldelsen).

Alt i alt var det en meget positiv opplevelse med god mat og god stemning. Det eneste jeg kunne ønsket meg var mer mat, både fordi det var så godt, men også fordi de var litt sparsom på porsjonene. Men jeg kommer gjerne snart tilbake for en solid sjømatopplevelse igjen.

Les om fremtidige planer for Cornelius her.

Aperitif.no

Vestnytt.no

Cornelius på holmen