Jos. Christoffel jr. Ürziger Würzgarten Riesling Auslese *** 2010

En mer elegant sødmefylt Riesling enn dette skal man lete lenge etter.

Denne årgangen er utsolgt hos leverandør, og den lages kun i gode år, men de som leser dette innlegget kan like godt merke seg denne vinen, og produsenten. Neste gang den kommer på markedet er det bare å kjøpe det man kommer over, eller en kan kjøpe 1993, 1997, 1998 årgangene som er tilgjengelige på vinmonopolet nå.

Siden vinene til Jos. Christoffel jr. fint kan lagres i 20 år er 1993, 1997 og 1998 årgangene derfor ganske modne for konsum nå. 2006 årgangen er kjent for å være den aller beste årgangen på 30 år for Christoffel.

Denne Auslesen er en svært ung vin som allikevel er meget imøtekommende på ganen etter 2 timers lufting. Den er super kompleks med en floral duft og smaker av lime, skifer, fersken og honning. Jeg ble sittende lenge og vel og smatte og glede meg over den flotte frukten og super elegante sødmen.

Jos. Christoffel har 5 hektar vinmark delt opp i parsellene; Ürziger Würzgarten, Erdener Prälat, Erdener Treppchen, Wehlener Sonnenuhr og Graacher Domprobst. Dette er alle topp-parseller med mer enn 100 år gamle upodede vinstokker. Auslesene er Christoffels spesialitet. Siden 1996 har han delt de inn etter stjerner, fra null til tre, og med ekstrabetegnelsen Goldkapsel i eksepsjonelle år (før 1996 var de kun merket med opptil 5 stjerner).

Vinen spontangjæres og lagres i store klassiske 1000 liters fat i flere måneder før tapping.

Drue: 100% Riesling

Aperitif.no

Dn.no

Bruland.origo.no

Moselwineblog.com

Atomvine.dk

Jos. Christoffel jr. Ürziger Würzgarten Riesling Auslese *** 2010