Røkt Hyse med stekte poteter og spinat

Her om dagen hadde jeg nok et hyggelig besøk av Geir fra "Far min sitt kjøkken". Denne gang hadde han med seg selvrøkt Hyse, som vi sammen lagde et fellesmåltid av. Oppskriften er like enkel, som den er god. Selve røkeprosessen kan snart leses om på bloggen til Geir. -  -  - til 4 personer saus 80…

Les mer


Kyllingconfit med risotto

Gårsdagens lørdagsmiddag ble tilberedt på under 2 timer, til glede for et par sultne personer. Vinvalget gjorde nok en gang retten komplett. til 2 personer 2 kyllinglår 2 ss salt 1/2 kg andefett 5 fedd hvitløk 1 kvist rosmarin Confiterer du kyllinglårene selv må du nesten starte dagen før.…

Les mer


3 gode spanske viner; Tres Uves, Los Frutales og Ariyanas.

Barranco Oscuro Tres Uves 2010 Denne naturvinen kommer fra Cerro Las Monjas, to mindre parseller som er på total 1,5 hektar. Vinrankene her er plantet mellom 1985 og 1990 på ​​1340 og 1360 meter høyde, i jord av skifer. På etiketten er det avbildet de tre druetypene som er brukt i denne vinen. Fra…

Les mer


Nyheter fra Autentico og Unico Real Wines

Yamada Pecorino 2012 Cantina Zaccagnini er godt representert på Vinmonopolet med ca 17 viner. Jeg har langt fra smakt alle, men Montepulciano d´Abruzzo Riservaen deres har jeg nylig skrevet om. På nyhetssmakingen til importøren for ikke lenge siden ble jeg gledelig overrasket over denne friske og…

Les mer


Domaine Marc Kreydenweiss

Jeg ble anbefalt vinene til denne produsenten og handlet inn 3 av de 7 som er tilgjengelige på Vinmonopolet. De ble smakt sammen med en god venn og vi var begge klar på at dette var et hyggelig nytt bekjentskap som åpnet opp for nye smaker og ekstra fine opplevelser. Alle er i tillegg meget…

Les mer


Thaisuppe

til 4 personer 4 dl (1 boks) kokosmelk 2 ss solsikkeolje 2 dl kyllingkraft 1 stor løk 1/2 rød chili 2 fedd hvitløk 1 ss sitrongress 20 g fersk ingefær 1 ss mild karripasta 1 neve fersk koriander 1 neve aspargesbønner 1 rød paprika 2 gulrøtter 1 vårløk 12-15 scampi salt og nykvernet pepper Rens og…

Les mer


Ökonomierat Rebholz

Hansjørg Rebholz Jeg kom ut fra besøktet hos Rebholz med en stor respekt for hans håndverk og gjennomgående flotte viner. Det er ikke alle forunt å kunne vise så stor kontroll over sine viner, både i markene og i kjelleren. Han er i en egen klasse i så måte! Ökonomierat Rebholz holder til, som så…

Les mer


Hjemmelaget tomatsuppe

Under produsentbesøk i Tyskland i forrige uke fikk vi servert denne fantastisk gode tomatsuppen på restauranten hos Kruger Rumpf. Kokken var grei nok å dele hovedingrediensene med oss, og etter endel testing fant jeg frem et godt blandingsforhold. til 4 personer 1 dl sukker 1 appelsin 1 neve…

Les mer


Flick Morstein Riesling Trocken 2009

Familien Flick har drevet med vinproduksjon siden 1600-tallet, men det er med den unge garde, Alexander Flick (29) og hans søster Katharina bak roret at vinene er blitt mer tilgjengelige. Siden Alexander tok over driften i 2008 har Flick sine viner blitt bedre, friskere og syrligere enn de som ble…

Les mer


Gode sommerviner

Etter denne ukes 3 pressesmakinger har jeg plukket ut noen spesielt gode viner som garantert vil være gode følgesvenner inn i sommervarmen. Hirschhof Kirchspiel Riesling Spätlese Trocken 2012 Produsenten Hirschhof er et nytt og hyggelig vinbekjennskap for meg. De holder til i Westhofen,…

Les mer


Boeckel Riesling 2011

Jeg har lenge vært, og er fremdeles (og kommer til å være det lenge) en stor fan av Tyske Riesling viner. Men jeg har for alvor fått øynene opp for Rieslinger fra Alsace gjennom Zind Humbrecht, Rolly Gassman, Domaine Weinbach og nå også Boeckel. Familiebedriften, Boeckel, drives i dag av brødrene…

Les mer


Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken 2011

Weingut Robert Weils viner i Reinghau ligger i det øvertse kvalitets-sjiktet av Tysklands viner. Spesielt hans søte viner (Beerenauslese) er av aller ypperste kvalitet, og av de dyreste. Denne Rieslingen fra Turmberg er en av hans noe mindre dyre viner som jeg hadde gleden av å smake til en enkel…

Les mer