Røkt Hyse med stekte poteter og spinat
1. februar 2014
Her om dagen hadde jeg nok et hyggelig besøk av Geir fra "Far min sitt kjøkken". Denne gang hadde han med seg selvrøkt Hyse, som vi sammen lagde et fellesmåltid av. Oppskriften er like enkel, som den er god. Selve røkeprosessen kan snart leses om på bloggen til Geir. - - - til 4 personer saus 80…
Kyllingconfit med risotto
19. januar 2014
Gårsdagens lørdagsmiddag ble tilberedt på under 2 timer, til glede for et par sultne personer. Vinvalget gjorde nok en gang retten komplett. til 2 personer 2 kyllinglår 2 ss salt 1/2 kg andefett 5 fedd hvitløk 1 kvist rosmarin Confiterer du kyllinglårene selv må du nesten starte dagen før.…
3 gode spanske viner; Tres Uves, Los Frutales og Ariyanas.
30. desember 2013
Barranco Oscuro Tres Uves 2010 Denne naturvinen kommer fra Cerro Las Monjas, to mindre parseller som er på total 1,5 hektar. Vinrankene her er plantet mellom 1985 og 1990 på 1340 og 1360 meter høyde, i jord av skifer. På etiketten er det avbildet de tre druetypene som er brukt i denne vinen. Fra…
Nyheter fra Autentico og Unico Real Wines
5. november 2013
Yamada Pecorino 2012 Cantina Zaccagnini er godt representert på Vinmonopolet med ca 17 viner. Jeg har langt fra smakt alle, men Montepulciano d´Abruzzo Riservaen deres har jeg nylig skrevet om. På nyhetssmakingen til importøren for ikke lenge siden ble jeg gledelig overrasket over denne friske og…
Domaine Marc Kreydenweiss
28. september 2013
Jeg ble anbefalt vinene til denne produsenten og handlet inn 3 av de 7 som er tilgjengelige på Vinmonopolet. De ble smakt sammen med en god venn og vi var begge klar på at dette var et hyggelig nytt bekjentskap som åpnet opp for nye smaker og ekstra fine opplevelser. Alle er i tillegg meget…
Thaisuppe
14. september 2013
til 4 personer 4 dl (1 boks) kokosmelk 2 ss solsikkeolje 2 dl kyllingkraft 1 stor løk 1/2 rød chili 2 fedd hvitløk 1 ss sitrongress 20 g fersk ingefær 1 ss mild karripasta 1 neve fersk koriander 1 neve aspargesbønner 1 rød paprika 2 gulrøtter 1 vårløk 12-15 scampi salt og nykvernet pepper Rens og…
Ökonomierat Rebholz
7. september 2013
Hansjørg Rebholz Jeg kom ut fra besøktet hos Rebholz med en stor respekt for hans håndverk og gjennomgående flotte viner. Det er ikke alle forunt å kunne vise så stor kontroll over sine viner, både i markene og i kjelleren. Han er i en egen klasse i så måte! Ökonomierat Rebholz holder til, som så…
Hjemmelaget tomatsuppe
4. september 2013
Under produsentbesøk i Tyskland i forrige uke fikk vi servert denne fantastisk gode tomatsuppen på restauranten hos Kruger Rumpf. Kokken var grei nok å dele hovedingrediensene med oss, og etter endel testing fant jeg frem et godt blandingsforhold. til 4 personer 1 dl sukker 1 appelsin 1 neve…
Flick Morstein Riesling Trocken 2009
4. august 2013
Familien Flick har drevet med vinproduksjon siden 1600-tallet, men det er med den unge garde, Alexander Flick (29) og hans søster Katharina bak roret at vinene er blitt mer tilgjengelige. Siden Alexander tok over driften i 2008 har Flick sine viner blitt bedre, friskere og syrligere enn de som ble…
Gode sommerviner
29. juni 2013
Etter denne ukes 3 pressesmakinger har jeg plukket ut noen spesielt gode viner som garantert vil være gode følgesvenner inn i sommervarmen. Hirschhof Kirchspiel Riesling Spätlese Trocken 2012 Produsenten Hirschhof er et nytt og hyggelig vinbekjennskap for meg. De holder til i Westhofen,…
Boeckel Riesling 2011
18. mai 2013
Jeg har lenge vært, og er fremdeles (og kommer til å være det lenge) en stor fan av Tyske Riesling viner. Men jeg har for alvor fått øynene opp for Rieslinger fra Alsace gjennom Zind Humbrecht, Rolly Gassman, Domaine Weinbach og nå også Boeckel. Familiebedriften, Boeckel, drives i dag av brødrene…
Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken 2011
19. mars 2013
Weingut Robert Weils viner i Reinghau ligger i det øvertse kvalitets-sjiktet av Tysklands viner. Spesielt hans søte viner (Beerenauslese) er av aller ypperste kvalitet, og av de dyreste. Denne Rieslingen fra Turmberg er en av hans noe mindre dyre viner som jeg hadde gleden av å smake til en enkel…