Avocadopasta med knasende god kylling

Ideen til denne retten fant jeg på bloggen til Findingelina. Med hjemmelaget pasta og knasende god kylling ala Brimi, ble dette en spesielt god matopplevelse. Veldig enkelt å lage, veldig godt og spise. fersk pasta 600 g durumhvete (Semolato) 2 ss olivenolje 1 ts salt 6 egg Ha durumhveten i en…

Les mer


Weinbau Heidi Schröck

Heidi Schröck Heidi Schröck er den første, og så langt den eneste, kvinnelige vinmaker i Østerrike som har mottatt prisen "Winemaker of the year" (2003) av bladet Falstaff. Ikke så rart, hun lager nemlig de deiligste, søte viner som finnes. De er som små kunstverk som en kan ha i glasset, godt…

Les mer


Wongraven Morgenstern Riesling 2013

For viner av denne kvaliteten må du vanligvis betale mye mer, men denne har Sigurd Wongraven priset så lavt det lar seg gjøre. Til glede for oss konsumenter. Vinen er en blend som Sigurd Wongraven (Satyricon) har laget på Estate Riesling, Erste Lage Herrgottsacker og Grosse Gewächs Ungeheuer hos…

Les mer


Weingut Hirsch

Johannes Hirsch På bloggen fremover vil det med ujevne mellomrom dukke opp videosnutter med vinmakere som jeg har filmet på mine turer rundt omkring. Først ut er vinmakeren, Johannes Hirch, fra Weingut Hirsch i Kamptal, Østerrike. Weingut Hirsch ligger i den lille landsbyen Kammern i vinområdet…

Les mer


"Erste lage" – 2013

Utsikt mot Krems-Stein, © Regionales Weinkomitee Kremstal Etter å tilbragt 5 dager i Østerrike på vintur til Kremstahl, Kamptal, Niederøsterreich, Wien og Carnuntum, med smakinger av modne viner og 2013 årgangens "Erste Lage" med journalister fra hele verden, samt intervjuer med mange av vinmakere,…

Les mer


Von Winning Forster Ungeheuer Riesling trocken GG 2013

Etter å ha smakt 72 viner på en nyhetssmaking for noen uker siden var det spesielt to viner som stakk seg ut. Den ene var denne fine vinen fra Von Winning og Wongravens nye Riesling fra samme produsent. Sistnevnte kommer i egen sak her på bloggen om ikke lenge. Weingut Von Winning ble grunnlagt…

Les mer


Weingut Malat

Michael Malat, Weingut Malat Etter noen dagers smaking i og rundt Wien og Krems i regi av Wine&Partner og Ôsterreichische Traditionsweingüter i forrige uke har jeg funnet mange nye skatter fra mange gode Østerriske produsenter som jeg kommer til å skrive litt om her på bloggen fremover. Først…

Les mer


Andre Perret Condrieu 2012 og Condrieu Chery 2012

Tidligere har disse to godbitene vinene kun vært tilgjengelige på spesialutvalget og spesialbutikker, men fra fredag den 5. får vinelskere en sjelden mulighet til å handle disse to gjennom Bestillingsutvalget (BU) på Vinmonopolet. De er ikke de billigste vinene, men det er en sjelden mulighet til…

Les mer


Tesch Karthauser Riesling Trocken 2010

Er dette Martin Tesch sin beste vin? Jeg mener det. Etter å ha smakt den igjen for noen dager siden med minnene fra smakingen av den, og resten av hans viner, under besøk på gården hans både i 2011 og i fjor, og det er klart at denne har utviklet seg positivt siden da. Den har fått mer karakter og…

Les mer


Blåskjellsuppe

Det er ikke så langt ned til sjøen på landstedet hvor vi har en liten åpen plastjolle vi kan dra ut og fiske, eller i dette tilfelle, plukke blåskjell fra. Her om dagen dro jeg ut klokken åtte på kvelden og plukket et par kilo blåskjell, og hadde laget ferdig suppe til klokken halv ti! Suppen ble…

Les mer


Domaine Bott Geyl

Jeg besøkte nylig produsenten Bott-Geyl i Alsace og falt langflat for hans flotte søtere viner. Viner som; Pinot Gris Sonnenglans 2008, Pinot Gris Sonnenglans GC 2008, Gewurztraminer GC Schlossreben 2011, Gewurztraminer Sonnenglans 2008 og 2011 og Gewurztraminer Sonnenglans GC 2008. Men selv om…

Les mer


Et besøk til Alsace

Domaine Weinbach Vinranker hos Domaine Weinbach Smaking på Millesime Alsace Kientzheim Domaine Ostertag Smaking hos Domaine Ostertag Nothalten by i bakgrunnen Muenchberg vinmarker Rieslingspirer på Muenchberg vinmarkene Utendørs…

Les mer