Hjemmelaget hasselnøttsjokolade

100 g 72% sjokolade 100 g melkesjokolade 50 g hasselnøtter 4 ss cointreau Kok opp vann og ha nøttene i vannet i ca 5 min. Skyll i iskaldt vann. Ta av skallet og mos nøttene i en blender til en jevn og fin masse. Ha i cointreauen og bland godt. Hakk sjokoladene i små biter og smelt i vannbad. Bland…

Les mer


Ananas og banansorbé

½ ananas 1 moden banan 2 pasjonsfrukter 100 g sukker 1 dl vann 1 lime Kok opp sukker og vann og sett kaldt. Skrell ananas og banan, og kutt de i grove biter. Del pasjonsfruktene i to og ta ut innmaten. Kjør bananer, pasjonsfrukt, spe til med sukkerlake i foodprocessor til en jevn masse. Sil det…

Les mer


Bær trifle

6 gelantinplater 5 dl vaniljesaus 3 dl kesam vanilje 1 sitron (saft og skall) 200 g frosne blåbær 200 g frosne bringebær 4 ss sukker 1 kakebunn Rom Vask sitronen godt og rasp sitronskallet (kun det gule) på et fat, press sitronen og ha saften klar. Del kakebunnen i tre tynne deler og sprinkle den…

Les mer


Sitrus og honningpannacotta

2 dl melk 6 dl fløte 2 dl yoghurt narturell 1 dl honning 1 dl mangosaft 1 sitron 6 plater gelantin 1 vaniljestang 3 ss sukker Legg gelantinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene og ha alt oppi sammen med melk og fløte i en kjele, og kok opp mens du hele tiden rører litt i…

Les mer


Kald sjokolade-dessert

175 g mørk sjokolade 3 dl kremfløte 1,5 dl kremost 2 ss melis 2 ss dessertvin Hell fløten i en stor bolle og pisk den til den er stiv. Vend inn kremost og melis, og hell halvparten av blandingen i en egen bolle. Rør rør inn dessertvinen i den ene blandingen. Kutt sjokoladen i små biter og smelt i…

Les mer


Ovnsbakt ananas med chili

1 hel ananas 2 ss honning 2 ss vann 1/2 dl limesaft 1/2 rød chili 1 vaniljestang Skrell ananasen og del den i fire. Skjær bort midtstilken. Legg ananasbåtene i en liten ildfast form. Press limesaft og bland det sammen med honning og vann. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha i honningblandingen.…

Les mer


Varm jordbærsuppe med hjemmelaget vaniljeis

2 stk kurv jordbær 1 stk sitron (saften) 7 ss sukker 1 ts vaniljesukker Vask og rens bærene, kutt i mindre biter og legg i en gryte sammen med sukkeret. Varm opp forsiktig og rør jevnt. Ha i saften av en sitron. Bruk gjerne en stavmikser for å få røren jevn og glatt. Serveres lunken. vaniljeis 100…

Les mer


Rødgrøt med lettpisket fløte

250 g jordbær 250 g bringebær 150 g rips 1,5 dl vann 1,5 dl sukker 1 vaniljestang 2 ss potetmel lettpisket fløte 2 dl fløte 3 ss sukker 1/2 vaniljestang Hell bærene (friske eller frosne) sammen med vann, sukker og vaniljestang (frø og stilk) sammen i en kjele. Kok opp og la det trekke i noen…

Les mer


Appelsinparfait med friske bær

300 g 40% mørk sjokolade 150 g usaltet smør 5 eggeplommer 5 eggehviter 100 g melis 6 cl espresso 3 gelantinplater 3 ss Grand Mariner 1 appelsin Vaniljesaus blåbær bringebær Smelt sjokoladen i vannbad og smøret i en egen panne. Rør inn eggeplommene. Legg gelantinen i vann. Lag en espresso og bland…

Les mer


Sjokoladeparfait med friske bær

100g mørk sjokolade (56% kakao) 30 g sukker 25 g Grand Marnier 3 eggeplommer 2,5 dl kremfløte Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Pisk sukker, Grand Marnier og eggeplommene til eggedosis. Pisk kremfløten til krem. Vend inn eggedosisen i sjokoladen og bland det godt sammen. Vend inn kremen…

Les mer


Hjemmelaget sjokoladepudding

En gammel favoritt fra barndommen er sjokoladepudding med jordbærgele og vaniljesaus. Siden jeg ikke har funnet annet enn den ferdiglagede sjokoladepuddingen i butikken i det siste, som jeg ikke er så fan av, så har jeg funnet en god oppskrift på en hjemmelaget sjokoladepudding medfulgt av Freias…

Les mer


Sitronparfait

4 sitroner 4 eggeplommer 3 ss melis 4 dl kremfløte Press saften av sitronene og ha det i en gryte, reduser vesken til det halve. Mens saften koker kan du piske eggeplommene og melis i en stålbolle. Sett bollen over vannbad på medium varme og fortsett å piske massen til den blir lett, luftig og…

Les mer