Bær trifle

6 gelantinplater
5 dl vaniljesaus
3 dl kesam vanilje
1 sitron (saft og skall)
200 g frosne blåbær
200 g frosne bringebær
4 ss sukker
1 kakebunn
Rom

Vask sitronen godt og rasp sitronskallet (kun det gule) på et fat, press sitronen og ha saften klar. Del kakebunnen i tre tynne deler og sprinkle den med noen dråper rom over hele flaten. Legg gelantinplatene i kaldt vann, ca 5 min. Ha vaniljesausen (kjøpesaus kan gå) i en bolle, åpne kesamen og ha en skje klar.

Visp vaniljesausen og ha i kesam, litt om gangen til alt er blandet. Varme sitronsaften i en kjele på svak varme. Hell av vannet fra gelantiplatene og løs opp gelantinen i den varme sitronsausen. Visp til den er helt oppløst. Ha i 1 ss sukker og rør litt til. Sett pannen til side og la den kjølne litt før du rører den inn i vaniljeblandingen.

Rør inn de frosne bærene, sitronskallet og 3 ss sukker. Bruk et glass med samme diameter som du skal ha desserten i til å lage ringer av kakebunnen. Ha i litt av vaniljeblandingen i bunnen av et glass, et lag med kakebunn, et lag med vaniljesaus, et lag med kakebunn og et lag til med vaniljesaus.
Du har forhåpentligvis mer bær igjen til pynt, men vent med å pynte til neste dag da denne desserten helst skal stå over natten.