Sitronparfait

4 sitroner
4 eggeplommer
3 ss melis
4 dl kremfløte

Press saften av sitronene og ha det i en gryte, reduser vesken til det halve. Mens saften koker kan du piske eggeplommene og melis i en stålbolle. Sett bollen over vannbad på medium varme og fortsett å piske massen til den blir lett, luftig og begynner å tykne. Ta bollen av varmen og fortsett å piske til massen er blitt kald.

Når sitronsaften har kokt inn kan den settes til rask avkjøling i kaldt vann. Pisk kremfløten til den blir stiv. Når sitronsaften er kald, røres den forsiktig i eggekremen. Til slutt vendes den stivpiskede kremfløten i blandingen. Kle en brødform med plastfolie og hell i røren.

Slå formen forsiktig i kjøkkenbenken noen ganger for å fjerne eventuelle luftbobler. La parfaiten stå i fryseren minst ett døgn. Løsne parfaiten ved å dyppe formen en kort stund i varmt vann. Vend ut på avlangt fat og la den stå i kjøleskap et kvarter før servering.

Dette er en god, syrlig dessert som fint kan nytes sammen med en Tokai.